Cele mai așteptate filme care vor ajunge în cinematografe în 2024

Anul 2024 pregătește premiera a multe filme de succes, de la Wicked I, la Dune II, la Madame Web din universul Spider-Man.

Wicked: Partea întâi
Mult îndrăgitul musical de pe Broadway și din West End primește acum un tratament cinematografic. Povestea - bazată pe romanul din 1995 al lui Gregory Maguire - prezintă personajele din cartea din 1900 a lui L Frank Baum "Vrăjitorul din Oz" și din adaptarea cinematografică din 1939, cu Judy Garland în rolul principal.

Wicked are loc în Țara lui Oz în anii din jurul sosirii lui Dorothy și arată cum Elphaba Thropp, o tânără născută cu pielea verde, devine mai târziu Vrăjitoarea cea rea a Vestului.

Adaptarea cinematografică în două părți le va avea în rolurile principale pe Cynthia Erivo (Elphaba Thropp) și Ariana Grande (Galinda Upland) și beneficiază de o distribuție secundară care îi include pe Jonathan Bailey (Fiyero Tigelaar), Jeff Goldblum (Vrăjitorul Minunat din Oz) și Michelle Yeoh (Madame Morrible).

Wicked I este programat pentru lansare în noiembrie 2024. Cel de-al doilea film este așteptat să apară un an mai târziu.

Dune: Partea a doua
Continuarea epică SF a lui Denis Villeneuve va continua călătoria lui Paul Atreides (Timothee Chalamet), care va face echipă cu Chani (Zendaya) și cu Fremen pentru a se răzbuna pe toți cei care i-au distrus familia și pentru a preveni un viitor teribil pe care doar el îl poate prezice.

Filmul - care se mândrea deja cu o distribuție de excepție, printre care se numără Rebecca Ferguson (Lady Jessica), Josh Brolin (Gurney Halleck), Javier Bardem (Stilgar) și Stellan Skarsgard (Vladimir Harkonnen) - i-a adăugat pe Austin Butler (Feyd-Rautha Harkonnen), Florence Pugh (Prințesa Irulan) și Lea Seydoux (Lady Margot).

Dune II trebuia să fie lansat în 2023, dar a fost amânat din cauza grevelor de la Hollywood. Acum premiera este programată să fie lansată în martie 2024.

Madame Web
Madame Web face parte din universul Spider-Man de la Sony. Dakota Johnson își asumă rolul Cassandrei "Cassie" Webb/Madame Web, un paramedic din Manhattan și clarvăzătoare, ale cărei noi abilități psihice îi permit, se pare, să vadă în viitor. În urma unui incident, Cassie este nevoită să se confrunte cu trecutul ei în timp ce încearcă să protejeze trei tinere femei de un Spider-Man ucigaș.

Madame Web va ajunge în cinematografe în luna februarie.

Joker: Folie à Deux
Joker a fost gândit să fie un film oarecare, dar apoi a devenit unul dintre filmele cu cele mai mari încasări din 2019. Thrillerul psihologic neo-noir al lui Todd Phillips - care l-a făcut pe Joaquin Phoenix ridicând primul său Oscar pentru cel mai bun actor - a oferit o nouă perspectivă asupra celui mai colorat răufăcător DC Comics.

Continuarea va fi un thriller muzical, Lady Gaga urmând să se alăture distribuției în rolul lui Dr. Harleen Quinzel/Harley Quinn. Joker: Folie à Deux urmează să fie lansat în octombrie 2024.

Furiosa. Filmul o va vedea pe Anya Taylor-Joy înlocuind-o pe Charlize Theron în rolul lui Imperator Furiosa. Aventura de acțiune post-apocaliptică îl va avea ca protagonist și pe însuși Thor, Chris Hemsworth, în rolul lui Dementus.

Mean Girls. Mult îndrăgita comedie din 2004 - cu Lindsay Lohan și Rachel McAdams în rolurile principale - a fost transformată într-un spectacol de pe Broadway, care acum a fost transformat într-un nou film muzical.

Provocatori. Comedia romantică picantă a lui Zendaya a fost una dintre victimele grevelor de la Hollywood și a fost amânată de la data inițială de lansare, septembrie 2023, până în aprilie 2024. Câștigătoarea premiilor Emmy și Globul de Aur joacă rolul unei foste jucătoare de tenis devenită antrenoare care și-a transformat soțul (Mike Faist) într-un campion de Grand Slam.

Twisters. Filmul epic din 1996, Twister, cu Helen Hunt și Bill Paxton, va avea parte de un „nou capitol". Producția îi va avea ca protagoniști pe Daisy Edgar-Jones (Normal People) și Glen Powell (Top Gun: Maverick).

The Strangers: Capitolul 1 este primul episod al unei noi trilogii de filme. Trilogia va explora ce se întâmplă cu victimele - Madelaine Petsch și Froy Gutierrez – care, în timpul unei călătorii cu mașina se confruntă cu niște criminali. Printre altele, filmul va detalia cine sunt psihopații ucigași și de unde au venit. Capitolul 1 urmează să fie lansat în luna mai, iar următoarele două filme sunt așteptate pe parcursul anului 2024.

Beetlejuice 2. După mai bine de trei decenii vom avea în sfârșit o continuare a comediei horror în care actori principali sunt Michael Keaton (Betelgeuse), Winona Ryder (Lydia Deetz) și Catherine O'Hara (Delia Deetz). Ei își vor relua rolurile originale din anul 1988. Jenna Ortega, proaspăt colaboratoare a lui Tim Burton, va juca rolul fiicei lui Ryder.Filmul ar urma să fie lansat în septembrie 2024, dar se spune că riscă să fie amânat din cauza grevelor de la Hollywood.

Gladiator 2. Ridley Scott se întoarce în scaunul de regizor pentru această continuare a filmului său premiat cu Oscar. Precedentul protagonist, Russell Crowe (Maximus Decimus Meridius), a fost înlocuit de Paul Mescal (Normal People), care îi ia locul lui Spencer Treat Clark în rolul lui Lucius Verus. Drama istorică - plasată la ani după evenimentele din filmul din 2000 - se va concentra asupra lui Lucius, care este acum un bărbat matur.

Deadpool 3. Ryan Reynolds se va îmbrăca pentru a patra oară în hainele lui Wade Wilson/Deadpool. El a apărut pentru prima dată în rolul personajului din Marvel Comics în filmul X-Men Origins din 2009: Wolverine.

Vizualizări: 1,197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: