Cele mai bune remedii pentru inflamația amigdalelor

În sezonul rece amigdalita poate fi un disconfort foarte frecvent și incomod. Aceasta poate  fi ameliorată foarte uşor cu remedii naturale preparate acasă.

Dacă te-ai trezit cu dificultate la înghițire și disconfort, probabil ca ai amigdalele inflamate. Este o afecțiune care are origini diferite cum ar fi viruși, bacterii, reflux acid, alergii. Virusurile și bacteriile sunt responsabile de regulă de apariția amigdalitei.

Cele mai frecvente cazuri sunt virale și, într-o măsură mai mică, bacteriene. Semnul că ceva nu este în regulă este durerea în gât și culoarea schimbată a amigdalelor. Dacă sunt roșii trebuie luate măsuri imediat. Principalele simptome ale amigdalitei sunt: dificultate la înghițire, febră, respirație urât mirositoare, durere în gât şi ganglioni limfatici inflamați.

În primă fază este foarte ușor să reduci inflamația amigdalelor acasă dacă respecţi anumite sfaturi. Fă gargară cu apă sărată pe care o prepari amestecând o cană de apă cu sare. Las-o să stea două minute și fă gargară. Nu mânca alimente foarte fierbinți pentru că alimentele mai reci ajută la reducerea inflamației.

Dacă optezi pentru alimente calde, precum supe sau infuzii, ai grijă să nu fie fierbinți. Hidratează-te bine pentru a reduce inflamația amigdalelor. Este foarte important să ai o hidratare corectă dar evită băuturile carbogazoase și zaharoase.

Dacă durerea şi inflamaţia persistă atunci trebuie să te prezinţi la medic.

Vizualizări: 867

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: