Remediu naturist pentru tuse, cu ridichie neagră

Un remediu naturist extraordinar în tratarea răcelii sau a altor afecţiuni de sezon şi mai ales a tusei este ridichia neagră. Aceasta aduce numeroase beneficii pentru sănătate, fiind bogată în antioxidanţi care ţin organismul departe de inflamaţii.

În sezonul rece, ridichea neagră este folosită în tratarea tusei şi răcelii, dar este benefică şi pentru îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare şi întăreşte sistemul imunitar.

Siropul de ridiche neagră se prepară în amestec cu mierea, iar această compoziţie este ideală în tratarea tusei, răcelii şi bronşitei cronice. Ridichea neagră conţine cantităţi mari de calciu, potasiu, fier şi uleiuri esenţiale care determină efectul antibacterian. Vitaminele C şi B6 ajută la eliminarea tusei şi ameliorează simptomele răcelii. În tratamentul pentru tuse, mierea joacă un rol extrem de important, iar asta datorită efectelor sale antibacteriene şi antiinflamatorii.

Ingrediente:

- o ridiche neagră de dimensiune medie

- miere

Mod de preparare: Se spală ridichea şi se face o gaură în centru în care să poţi adăuga 1-2 linguriţe de miere.

Asigură-te însă că faci loc şi siropului care se va forma, aşa că gaura trebuie să fie cava mai mare.

Lasă compoziţia la temperatura camerei până se formează un strat gros de sirop. Toarnă siropul într-un borcan ermetic şi lasă-l la frigider. Bea 1-3 linguriţe în fiecare dimineaţă pe stomacul gol, timp de o săptămână.

O altă variantă ar fi cea a siropului de ridiche neagră cu zahăr, reţetă în care paşii sunt aceiaşi ca în reţeta cu miere.

Vizualizări: 1,066

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: