Cele mai bune trucuri naturale pentru a alunga furnicile

Dacă ai o mulțime de furnici prin casă, în bucătărie sau pe balcon, trebuie să apelezi la o serie de trucuri pentru a le face să plece. Furnicile vin acolo unde au o sursă permanentă de hrană și, din păcate, se înmulțesc rapid dacă nu acționezi în timp util.

Începutul verii vine la pachet și cu furnicile care, atrase de căldură, încep să își facă apariția în locuințe. Fie că locuiești la bloc sau la casă, furnicile își organizează trasee ce urmează o logică simetrică din tunelurile subterane în care au stat.

Atunci când își fac apariția, furnicile indică o sursă de umiditate în locuință ori materiale putrede. Ele își pot face loc pe lângă ferestre, prin conductele de ventilație sau uscător, prin fisurile în fundații, prin pasajul cablurilor electrice ori de telefon sau prin orice altă deschidere către mediul exterior, chiar și prin vegetația exterioară.

Urmărește să vezi care este drumul furnicilor și către ce punct se îndreaptă. Este posibil ca ele să te îndrume către cuib. De regulă, furnicile au nevoie de o perioadă de 3-5 ani pentru a-și forma o colonie și pentru a provoca daune importante.

Stoarce sucul unei lămâi în locul lor de pătrundere și lasă și câteva coji. Furnicile detestă mirosul de lămâie.

Pulverizează oțet alb pe locurile și traseele lor: terasă, ferestre, bucătărie, dulapuri etc.

Trasează bariere cu cretă. Nu le vor traversa!

Pune pe o farfurioară frunze de busuioc și așează farfuria în locurile preferate de furnici. Nu le va plăcea deloc.

Pune bani de aramă în locurile unde se află furnici. Ele detestă arama. Îneacă-le cuibul cu apă clocotită. Dacă ai reperat cuibul lor inundă-l cu apă fierbinte, mai exact 1 L de apă fierbinte în care ai adăugat 200 g de săpun negru diluat.

Lipici. Fă dungi de lipici lichid pe traseul de intrare al furnicilor. Astfel le vei împiedica să treacă mai departe.

Uleiuri esențiale. Un amestec compus din 500 ml apă, o lingură de ulei de migdale dulci, 10 picături de ulei de lavandă și 20 de picături de mentă pipărată. Amestecă bine și vaporizează pe locurile de trecere ale furnicilor

Zațul de cafea este eficient și pentru a alunga furnicile. Pune puțin zaț de cafea la marginea de jos a pereților și în locurile pe unde știi că trec furnicile.

Vizualizări: 3,280

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: