Cele mai multe incendii din Grecia au fost declanşate "de mâna omului"

Cele mai multe incendii din Grecia au fost declanşate "de mâna omului", potrivit guvernului. Oficialii dau vina pe piromani pentru majoritatea celor 667 de incendii care s-au extins pe fondul vremii extreme.

Cele mai multe dintre cele 667 de incendii care au izbucnit în Grecia în ultimele săptămâni au fost declanşate "de mâna omului", a declarat un oficial însărcinat cu criza climatică, citat de The Guardian.

În timp ce ţara mediteraneană iese dintr-o perioadă fără precedent de 15 zile de infern provocat de caniculă, amploarea pagubelor este în sfârşit dezvăluită.

Deşi condiţiile meteorologice au fost diferite faţă de orice alt an - experţii spunând că primele trei săptămâni din iulie au fost cele mai călduroase din istorie - majoritatea incendiilor ar fi putut fi prevenite, a afirmat vineri guvernul.

Vassilis Kikilias, ministrul grec al crizei climatice şi protecţiei civile, a declarat: "În această perioadă au izbucnit 667 de incendii, adică peste 60 de incendii pe zi, aproape în toată ţara. Din păcate, majoritatea au fost aprinse de mâna omului, fie din neglijenţă criminală, fie intenţionat”, scrie mediafax.ro.

Vizualizări: 2,005

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: