Cele mai „vânate” posturi de directori de școli. Sunt și 9 candidați/loc!

Bătaie mare pe posturile de directori de școli din Gorj, unde concurența este și de 9 candidați/loc. Inspectoratul Școlar Județean Gorj a centralizat toate opțiunile dascălilor care au trecut de proba scrisă, fiind profesori care au optat pentru mai multe posturi de conducere. În total sunt 341 de opțiuni și 116 candidați. Niciun dascăl nu și-a dorit șefia Liceului Teologic Târgu-Jiu. Ultima probă a concursului, interviul, va debuta pe 15 noiembrie.

Cel mai mare număr de candidați este pentru funcția de director al Școlii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, pentru care și-au depus dosarul nouă cadre didactice. Și funcția de director adjunct este râvnită de cinci profesori.

Concurență este și pentru funcțiile de conducere de la Școala Gimnazială „Voievod Litovoi” Târgu Jiu, unde sunt 7 candidați pentru postul de director plin și 6 pentru cel de adjunct.

Situație similară la liceele tehnologice „Henri Coandă” și nr. 2 și Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu, unde sunt câte șase candidați.

Câte cinci pretendenți sunt la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Grădinița nr. 8 și Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, precum și la Liceul Tehnologic Bîlteni.

De asemenea, pentru funcțiile de director de la Colegiul „Spiru Haret”, grădinițele „Constantin Brâncuși” și „Vis de copil”, Liceul cu Program Sportiv, Liceul de Arte, Liceul Energetic, Școala Gimnazială „Sf. Nicolae”, Palatul Copiilor, toate din Târgu Jiu, și Școala Gimnazială „Grigore Geamănu” Turcinești sunt câte patru candidați pe loc.

Șefia Colegiului „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu este dorită de trei candidați, în vreme ce alți cinci sunt interesați de cele două posturi de director adjunct.

Doar pentru postul de director al Liceului Teologic din Târgu Jiu nu s-a depus nicio candidatură, iar, cel mai probabil, conducerea va fi asigurată în continuare de fostul director.

Totodată, sunt multe școli fără candidați pentru posturile de director adjunct. Este cazul Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru”, Liceului de Arte, Liceului Energetic sau a Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. La fel stă situația și în cazul mai multor școli gimnaziale și licee tehnologice din mediul rural.

Potrivit situației centralizate de ISJ Gorj, sunt 228 de opțiuni pentru posturile de director și 113 pentru cele de director adjunct. Iar vacante sunt circa 160 de posturi de conducere, între care 43 de director adjunct.

Proba interviului se va desfășura în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie, în 17 decembrie urmând să fie validate rezultatele finale. Deciziile de numire pe post se vor aplica începând din 10 ianuarie 2022.

Galerie foto





Vizualizări: 3,864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: