Centrala fotovoltaică de la Bustuchin devine realitate

Proiectul prin care în comuna Bustuchin ar urma să fie înfiinţată o centrală fotovoltaică care să acopere necesităţile tuturor instituţiilor publice din localitate este pe punctul de a deveni realitate. Autorităţile locale din Bustuchin sunt hotărâte să dea drumul investiţiei, cu atât mai mult cu cât terenul pe care ar urma să se întindă panourile fotovoltaice este achiziţionat de multă vreme. Primarul Ion Ciocea spune că, dacă nu va obţine finanţare pe GAL, atunci investiţia va fi realizată din bani de la bugetul local.

O investiţie de 1,7 milioane de lei este pe punctul de a demara în comuna Bustuchin. Primarul localităţii, Ion Ciocea, ţine cu dinţii de acest proiect care de ani buni zace pe masa Ministerului Mediului şi pentru care nu s-a găsit încă finanţare. Este vorba de o centrală fotovoltaică de producere a energiei electrice prin conversia energiei solare.

O astfel de centrală ar furniza suficient curent cât să acopere necesităţile tuturor instituţiilor publice din localitatea Bustuchin. ”Toată documentaţia a fost depusă încă din 2013 la Ministerul Mediului, dar s-a suspendat măsura şi acum intenţionez să fac această investiţie pe fonduri europene. Chiar ieri am avut o şedinţă pe GAL în încercarea de a identifica măsuri de finanţare, dar dacă nu voi avea această oportunitate, voi face investiţia din fonduri de la bugetul local al primăriei”, a spus Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Valoarea investiţiei este de 1,7 milioane de lei şi ar urma să se întindă pe 12 mii de metri pătraţi, teren achiziţionat de primărie cu câţiva ani în urmă de la localnicii din satul Pojaru. ”O astfel de centrală fotovoltaică ar produce atâta curent cât să acopere nevoile tuturor instituţiilor publice, şcoli, primărie, grădiniţe, biserici, tot ce este instituţie publică. Este un proiect la care ţin foarte mult şi care va avea finalitate”, a spus Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.  

Vizualizări: 894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: