Centru de excelență în Gorj pentru elevii olimpici. Când ar putea funcționa!

Olimpicii din Gorj vor putea fi pregătiți să obțină rezultate și mai bune într-un centru de execelență. Acesta va funcționa din toamnă, promit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj, și va reuni toți elevii cu rezultate deosebite la concursurile naționale și internaționale.

Despre înființarea acestui centru de excelență se vorbește de mult timp. Sunt implicați și profesorii care pregătesc elevii ce fac performanță în țară și peste hotare. Acest centru ar putea funcționa chiar de la 1 septembrie, a anunțat, la Sud FM, Marcela Mrejeru, inspectorul școlar general al ISJ Gorj. „Deja am început demersurile pentru înființarea unui centru de excelență. Vom înainta toate documentele autorităților locale, județene, ca să poată funcționa din 1 septembrie. Mă sprijină, în acest demers, profesori de fală ai județului. Cu ajutorul lor pot să fac acest centru de excelență”.

Celor de la Inspectoratul Școlar le mai rămâne să facă rost de un spațiu unde să poată funcționa acest centru. „Acest centru presupune un spațiu pe care trebuie să-l găsim cu ajutorul Consiliului Județean. Acolo se vor dezvolta toate abilitățile elevilor care merg la olimpiade, concursuri naționale sau internaționale, care fac excelență. Se va lucra separat cu ei. Va fi un centru de excelență unde vor merge toate valorile pe care le avem noi de la învățământul preuniversitar. Toate valorile vor fi fructificate și vor putea copiii să aducă rezultate și mai bune decât au adus până acum”, a mai explicat Mrejeru.

Vizualizări: 1,192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: