Zeci de salariați ai CE Oltenia au donat sânge pentru colegul lor

Zeci de salariați ai Complexului Energetic Oltenia au mers marți la centrul de tranfuzii din Târgu Jiu, pentru a dona sângele necesar colegului lor de la Ișalnița, ale cărui picioare au fost tăiate de tren în timpul serviciului.

"Am fost 43 de colegi în această dimineață, din care am putut să donăm 33, pentru că ceilalți aveau diverse probleme medicale", a spus Manu Tomescu, liderul sindical care a făcut apel către colegi pentru a dona. "Cei mai mulți am fost de la termocentrala din Rovinari și de la Jilț Nord, dar cred că s-a implicat și administrația, pentru că se fac tabele în cariere. Ieri au donat colegii de la Peșteana", a mai spus Tomescu.

Daniel Săceanu are 49 de ani şi este din comuna Butoieşti, Mehedinţi. Potrivit datelor de la ITM Dolj, accidentul de muncă s-a produs joi seara, în jurul orei 20:00, la Secţia de combustibil de la calea ferată uzinală a Termocentralei Ișalnița. „În timp ce împingea către rampa de descărcare un şir de 10 vagoane, victima care supraveghea operaţiunea, din motive necunoscute, a căzut între vagoane. Nu era nimeni în jur care să ne explice ce s-a întâmplat. Evenimentul este în cercetare”, a declarat pentru GdS, Emil Murgu, seful Serviciului Compartiment Control Sănătate şi Securitate în Muncă din cadrul ITM Dolj.

Grupele de sânge compatibile sunt A2, RH negativ sau 0, RH negativ. "Dar pot dona și cei cu alte grupe sanguine, deoarece se va face schimbul cu grupele de sânge compatibile, necesare colegului nostru", a mai spus Manu Tomescu. (R.S.)

Vizualizări: 2,174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: