Centru de înscriere la Universitatea de Vest Timișoara, la Târgu Jiu!

Decizie inedită a conducerii uneia din cele mai râvnite universități din țară de a veni în sprijinul absolvenților de liceu din Gorj dornici să devină studenți în rândurile sale. Universitatea de Vest Timișoara, care îl are ca prorector pe gorjeanul Mădălin Bunoiu, a anunțat că, pentru mai multe zile, la Târgu Jiu va funcționa un centru temporar în care candidații își pot depune dosarele direct aici, fără să mai facă un drum până în orașul de pe Bega. Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” va găzdui centrul respectiv în perioada 11-14 iulie.

„Oferta universității pentru absolvenții de liceu constă în 76 de specializări de licență, în 11 facultăți: Arte și Design; Chimie, Biologie, Geografie; Drept; Economie și de Administrare a Afacerilor; Educație Fizică și Sport; Fizică; Litere, Istorie și Teologie; Matematică și Informatică; Muzică și Teatru; Sociologie și Psihologie; Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării. Absolvenții de liceu care se vor înscrie la Universitatea de Vest din Timișoara în cadrul sesiunii de admitere 2017 vor putea solicita alocarea unui loc de cazare gratuit pentru o perioadă de trei zile. Instituția oferă această facilitate pe perioada admiterii la ciclul licență”, se arată într-un comunicat de presă.

Rectorul instituției de învățământ superior a menționat, de asemenea, că decizia respectivă este menită să le facă o primă impresie cât mai plăcută absolvenților de liceu din această vară în relația cu UVT. „Ofertă educațională a UVT este adaptată la nevoile absolvenților de liceu și ale pieței muncii. Programele educaționale sunt gândite a oferi acele competențe de care tinerii au nevoie în a-și găsi cât mai repede de lucru după finalizarea studiilor. În plus, pachetul de facilități creat pentru admiterea din acest an răspunde nevoilor multor candidați. Ne-am dorit ca prima lor experiență cu Universitatea să fie cât mai plăcută, fiind un semn al implicării pozitive de care dăm dovadă față de membrii comunității noastre”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Vizualizări: 4,972

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: