Centru de vaccinare pentru neasiguraţi

Spitalul Judeţean va avea începând de astăzi un centru de vaccinare unde pot fi imunizaţi împotriva gripei porcine şi cei care nu au asigurare medicală. Vaccinarea va fi gratuită şi se va face în baza actului de identitate.

Gorjenii care se vaccinează trebuie să semneze că acceptă să fie vaccinaţi. Această decizie a fost luată joi de Ministerul Sănătăţii după ce numărul cazurilor de gripă porcină înregistrate la nivel naţional a crescut foarte mult la fel ca şi decesele şi rata de transmitere. „Este un ordin al Ministerului Sănătăţii care trebuie respectat, este nevoie de înfiinţarea unui centru de vaccinare unde se pot imuniza toate persoanele neasigurate şi orice persoană care vrea să se vaccineze”, a declarat Elena Piţian, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a luat decizia ca acest centru de vaccinare să fie înfiinţat în Secţia de Boli Infecţioase. Aici se poate vaccina orice persoană care doreşte să se imunizeze împotriva noului virus gripal AH1N1 dar şi gorjenii neasiguraţi. De înfiinţarea centrului de vaccinare se ocupă în acest moment epidemiologul spitalului.

„Epidemiologul spitalului a preluat acest caz şi se va apuca de înfiinţarea centrului de vaccinare împotriva gripei porcine. Aici vor fi imunizaţi cei neasiguraţi iar cei care sunt asiguraţi vor fi redirecţionaţi către medicii de familie. Cel mai probabil va funcţiona în secţia de Boli Infecţioase”, a precizat Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: