Lebedele au poposit pe lacul Sâmbotin

12 lebede au făcut popas pe lacul Sâmbotin din comuna Schela. Păsările au adus mare bucurie în sufletele localnicilor care speră ca lacul cu pricina să devină cât de curând un punct de atracţie turistică.

În ciuda frigului de afară un cârd de lebedele  şi-a făcut apariţia pe lacul Sâmbotin din comuna Schela. Apariţia lebedelor în mijlocul iernii, nu îi miră deloc pe localnicii din zonă. Ei spun că se aşteptau ca păsările să sosească dar nu într-un număr aşa mare. „Le-am văzut ieri, erau toate adunate la mal, cred că în mijlocul lacului apa e mai rece. Ne mândrim că vin în comuna noastră, poate cu timpul o să audă mulţi oameni de acest lac căreia noi i-am spus “ lacul lebedelor„ şi totodată şi de localitatea noastră. Drumul spre acest lac este greu accesibil dar poate că dacă ar veni multă lume să vadă lebedele s-ar moderniza acest drum“,  spune  Traian Cânepă din Schela.

Legea interzice prinderea sau împuşcarea lebedelor, fapt pentru care atât localnicii  cât şi primarul comunei Schela se aşteaptă ca de la an la an pe lac să plutească zeci de lebede.  

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: