Investiție de aproape două milioane de lei în Turburea

Autoritățile din comuna gorjeană Turburea au inaugurat, luni, o investiție de aproape două milioane de lei. Este vorba de o groapă de gunoi de grajd pe care primăria a realizat-o cu bani de la Banca Mondială. Este un câștig pentru fermierii din localitate, ce nu vor mai fi nevoiți să meargă în alte județe ca să încheie contracte pentru gunoiul de grajd.

Investiția se ridică la 1,9 milioane de lei. Este o gură de oxigen pentru fermierii din localitate. Mulți erau nevoiți să meargă în alte județe ca să încheie contracte pentru gunoiul de grajd.

În lipsa unui astfel de contract, aceștia nu pot primi subvenții pentru animalele pe care le cresc. “Este o investiție cu fonduri de la Banca Mondială. Este în valoare de aproape 19 miliarde în bani vechi. Este acea groapă de gunoi de grajd care va veni în sprijinul fermierilor din localitatea Turburea. Acești oameni, ca să poată să ia subvenția pentru animale, trebuie să aibă un contract cu o groapă de gunoi de grajd și iată că primăria s-a îngrijit să aibă și această groapă ca fermierul să nu mai facă contracte pe la Vâlcea, prin alte județe, să facă în comuna sa”, a spus Bîrcă, la Radio Infinit.

Pe lângă această investiție, primăria a primit și mai multe utilaje care îi vor fi de folos la noua groapă de gunoi. „Până în Crăciun, au fost înregistrați peste 3.800 de porci pe raza localității. Groapa aceasta ne-a adus încă un câștig, un tractor, o vidanjă cu două remorci, o mașină de împrăștiat îngrășăminte. Pe lângă această groapă, ne-au venit și aceste dotări”. 

Vizualizări: 2,730

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: