Centru multifuncţional pentru bătrâni, la Bălăneşti

Un centru pentru persoanele vârstnice va fi înfiinţat în comuna gorjeană Bălăneşti. Investiţia este de ordinul zecilor de mii de euro, bani atraşi de administraţia locală din fonduri de la Uniunea Europeană. Câteva sute de bătrâni din localitate vor avea astfel un loc unde să socializeze şi să se recreeze.

Centrul pentru bătrâni va fi realizat în satul Bălăneşti, prin reabilitarea şi modernizarea unei foste unităţi de învăţământ. Este vorba de şcoala primară Bălăneşti, dezafectată acum câţiva ani. Lucrările vor fi realizate cu fonduri europene, atrase prin intermediul Grupului de Acţiune Locală (GAL) din care comuna Bălăneşti face parte.

Pentru a transforma fosta şcoală în centru pentru bătrâni, autorităţile locale au obţinut avizul Ministerului Educaţiei. „Vreau să implementez un proiect, este în faza finală, la verificări la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, pentru legalitate. Sperăm ca în două-trei săptămâni să şi semnăm contractul de finanţare. Este vorba de schimbarea destinaţiei unei şcoli dezafectate, o reabilităm şi facem un centru multifuncţional pentru bătrânii din localitate”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălăneşti.   

Investiţia se ridică la circa 84.000 de euro. Autorităţile locale din Bălăneşti vor să realizeze în apropierea centrului pentru bătrâni chiar şi un părculeţ.

Personalul care va lucra în cadrul centrului va fi din Bălăneşti. „Cheltuielile cu personalul şi întreţinerea clădirii vor fi suportate de Consiliul Local, de către primărie. Vor fi doi angajaţi, astfel vom crea două noi locuri de muncă. Vor fi oameni din localitate care vor lucra în acest centru. Trebuie să avem grijă de oamenii noştri, de vârstnicii noştri, precum şi de copiii care nu au nicio vină şi se nasc cu probleme. Este o chestiune de asistenţă socială. Nu promovăm asistenţa socială, dar aceste centre chiar sunt necesare”, a mai spus primarul comunei Bălăneşti.

Vizualizări: 3,512

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: