I-au greşit nota la Evaluare. Olimpică notată cu 3!

O absolventă de gimnaziu din Gorj a reuşit să obţină aproape 6 puncte în plus după ce a depus contestaţie la examenul de Evaluare Naţională. Adriana Mihaela Sgurescu, absolventă a Şcolii Gimnaziale nr.1 din localitatea gorjeană Albeni, a fost notată la Limba şi literatura română cu 3.40, iar după recorectarea lucrării, în baza contestaţiei pe care a depus-o, a obţinut nota 9. La Matematică, tânără a primit 7.40, notă de care a fost mulţumită.

Reprezentanţii învăţământului gorjean spun că a fost vorba de o greşeală a profesorului care a corectat lucrarea. Dascălul va fi penalizat. Lucrările participanţilor la Evaluarea Naţională din judeţul Gorj au fost corectate la Deva. „Este greşeala evaluatorilor din Hunedoara. Noi, când s-au afişat rezultatele, fata fiind olimpică, elevă de 10 la Albeni, am sunat atunci şi au verificat pe lucrare, în baza de date. Au transcris greşit din borderou o altă notă. S-au uitat la alt număr de lucrare. Au pus nota altei lucrări. Nu ai cum să greşeşti cu atât. Vor suporta consecinţele. Fata este mulţumită că a rezolvat, dar nu este firesc să treacă un copil prin aşa ceva din cauza unor adulţi neatenţi”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Profesorul care a greşit nu va mai avea dreptul să corecteze lucrări timp de 5 ani şi este posibil să fie sancţionat şi cu diminuarea salariului. În baza rezultatelor obţinute după recorectarea lucrării la Limba şi literatura română, Adriana Mihaela Sgurescu a promovat examenul de Evaluare Naţională cu media 8,20.   

Vizualizări: 6,114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: