Locurile de parcare de lângă Piaţa Centrală rămân cu plată

Cele peste douăzeci de locuri de parcare din Bulevardul „Constantin Brâncuşi”, pe care primarul Marcel Romanescu plănuia să le transforme în parcare de reşedinţă, vor rămâne cu plată. Consilierii locali n-au fost de acord cu soluţia propusă de edil şi au votat ca locatarii să primească un loc de parcare în altă zonă.

Viceprimarul Aurel Popescu a fost cel care a venit cu această ultimă propunere, ce a fost votată de 14 dintre cei 21 de consilieri locali prezenţi la şedinţa de luni. Direcţia de Patrimoniu are 251 de locuri de parcare cu plată. „Eu propun ca cele 23 de locuri de parcare să rămână în administrarea Direcţiei de Patrimoniu. 23 de locuri de parcare pentru locuitorii din zonă pot fi atribuite din parcarea de la Super 2000. Insist să facem restul parcării respective cu plată, pentru ca primăria să administreze o parcare corectă şi cu plată. Sunt microbuze cu marfă, parcate maşini care nu se mută cu săptămânile. Diferenţa de locuri de parcare să fie făcută cu plată şi să fie administrate de Direcţia de Patrimoniu de la 1 iulie”, a propus Aurel Popescu.

De partea cealaltă, primarul Marcel Romanescu a venit cu propunerea ca locatarii din apropierea Pieţei Centrale să primească un loc de parcare în altă parte. „Eu mi-aş dori să delimităm foarte clar acea parcare de la Super 2000, care să devină cu plată. Sunt 23 de locuri necesare pentru cei care au reşedinţa în acea zonă. Putem să avem o evidenţă clară a numărului de locuri pe care le avem în parcarea de la Super 2000. Nu este o parcare cu taxă şi nu ştiu de ce nu s-a întâmplat asta până acum”, a explicat primarul Romanescu.

În final, majoritatea a mers pe mâna viceprimarului PSD. „Nu facem nimic decât să generăm tensiuni şi conflicte permanente între locuitorii din zonă şi potenţialii participanţi la trafic care vor să parcheze în zona respectivă. Un loc de parcare stă la dispoziţia respectivului 24 de ore din 24. Generăm tensiuni şi scandal”, a continuat Aurel Popescu.   A fost susţinut de viceprimarul Adrian Tudor. „Pe raza municipiului Târgu Jiu nu avem locuri de parcări rezidenţiale pe banda unu de circulaţie. Mă gândesc că am putea deschide o «cutie a Pandorei» şi cei de vizavi să ceară pentru că pe banda unu sunt locuri de parcare şi vor să fie de reşedinţă”, a declarat viceprimarul Adrian Tudor.

Vizualizări: 461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: