Centru multifuncţional socio-cultural la Târgu Jiu

Autorităţile locale din Târgu Jiu vor să construiască un centru pentru tineri exact pe strada Tineretului din municipiu. Centrul ar urma să găzduiască şi atelierele de creaţie ale artiştilor din Uniunea Artiştilor Plastici Târgu Jiu, dar şi săli de conferinţă şi de spectacole. Investiţia este la nivel de proiect, urmând ca primăria să solicite finanţare de la Compania Naţională de Investiţii.

Centrul multifuncţional va fi de fapt un edificiu socio-cultural pentru tineri, dar şi pentru pensionari. Complexul va cuprinde o sală de spectacole cu 168 de locuri, dar şi 15 ateliere pentru artiştii plastici din UAP Târgu Jiu. ”Este vorba de realizarea unui centru cultural multifuncţional pentru tineret, pe strada Tineretului, pe fosta locaţie a Liceului Auto. Amplasamentul are avantaje prin proximitatea Universităţii, acces facil atât pietonal, cât şi auto și asigură un număr foarte mare de locuri de parcare. Vorbim practic de un complex cultural la nivelul municipiului fiind compus din parter plus etaj cuprinzând spaţii atât pentru activităţi recreative, social-culturale”, a spus Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul primăriei Târgu Jiu.

Potrivit proiectului, clădirea are ca suprafaţă desfăşurată patru mii de metri pătraţi, spaţii pentru socializare, expunere sculptură, grafică, pictură, sală de fitness, sală de dansuri, foaier. Toate sunt distribuite în jurul unei curţi interioare de unde se face accesul la toate aceste spaţii. La etajul I se va amenaja sala de lectură, săli pentru informatică, media şi o sală de spectacole cu 168 de locuri.

 15 ateliere de creaţie

De asemenea, la nivelul II, peste sala de spectacole, se va realiza o sală de conferinţe tot cu 168 de locuri pentru simpozioane şi dezbateri. ”În partea din spate a locaţiei vor fi construcţiile destinate artiştilor plastici, este vorba de 15 ateliere echipate complet şi fiecare dispunând de sală de lucru, chicinetă, spaţiu de relaxare, grupuri sanitare şi dimensionate pentru fiecare domeniu în parte. Proiectul va fi gata până la începutul lunii mai urmând ca din luna mai să facem demersuri pentru asigurarea finanţării şi încheierea contractului de execuție până la sfârşitul anului. Valoarea estimată pentru întregul complex este de două milioane de euro”, a spus Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul primăriei Târgu Jiu. 

Galerie foto




Vizualizări: 1,182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: