Concurenţă crâncenă pe posturi vacante la Protecţia Copilului

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj organizează concursuri în această perioadă în vederea ocupării unor posturi de îngrijitori curăţenie, muncitori calificaţi, spălătorese şi portari. Pentru cele 13 posturi scoase ieri la concurs s-au înscris 149 de candidaţi. Cea mai mare concurenţă a fost pentru posturile de îngrijitori curăţenie, unde sunt câte 14 candidaţi pe loc. Candidaţii spun că au avut emoţii, mai ales din cauza concurenţei acerbe.

Aproximativ 150 de candidaţi au susţinut ieri proba scrisă pentru ocuparea a 13 posturi scoase la concurs de DGASPC Gorj. Concursurile s-au desfăşurat după aceeaşi procedură ca anul trecut. Subiectele au fost făcute în faţa candidaţilor, după ce unii dintre aceştia au tras la sorţi paginile respective. Mai mult decât atât, a fost desemnată o persoană care a contrasemnat fiecare foaie de concurs, scrisă de candidaţi. „Organizăm concurs pentru ocuparea a 13 posturi, sunt înscrişi 149 de candidaţi. Posturile sunt de îngrijitori curăţenie, muncitori calificaţi întreţinere, spălătorese şi portar. Cele mai solicitate sunt posturile de îngrijitori curăţenie, unde avem 86 de candidaţi pe 6 posturi. Procedura este aceeaşi ca de obicei, vom stabili subiectele cu candidaţii de faţă, printr-o tragere la sorţi ca să fie transparenţă. Mai mult decât atât vom stabili şi o persoană care va contrasemna fiecare pagină de la fiecare candidat”, a declarat Dumitru Cotrună, directorul DGASPC Gorj.

Emoţii mai mari din cauza concurenţei
Candidaţii au avut mari emoţii, mai ales din cauza concurenţei acerbe. Unii dintre ei susţineau pentru prima dată un concurs în vederea angajării. „E primul concurs la care particip şi este normal să am emoţii. Am lucrat, dar în momentul de faţă sunt şomeră”, a declarat una dintre candidatele pe posturile de îngrijitor curăţenie.
Printre candidaţi s-a aflat şi o femeie care a mai încercat să ocupe un post de îngrijitor curăţenie la spitalul din Târgu Cărbuneşti. „Am emoţii, mai ales că sunt foarte mulţi candidaţi. Eu candidez pentru un post de îngrijitor de la centrul din Târgu Cărbuneşti. Am mai participat la concurs pentru un post de îngrijitor la spitalul din Târgu Cărbuneşti, dar acolo am picat înainte de examen. Sper să nu fie şi aici la fel”, a spus o candidată.
CONCURSURI
Săptămâna viitoare, DGASPC Gorj va organiza o nouă serie de concursuri. „Vom mai organiza o nouă serie de concursuri pentru posturi de psiholog şi kinetoterapeut. Din nefericire, pentru postul de medic nu s-a înscris nimeni. Mai avem un post de magaziner, un post de arhivar, un post de referent pe studii medii şi un post de inginer tehnică de calcul sau calculatoare. Pentru aceste posturi este o medie de 7 candidaţi pe un loc”, a declarat Dumitru Cotrună.

Galerie foto


Vizualizări: 2,440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: