Canalizarea comunei Turburea, extinsă şi la Poiana

Primăria Turburea va extinde reţeaua de canalizare şi pentru satul Poiana. În acest sens, administraţia locală a depus un proiect în vederea obţinerii de fonduri europene. Ieri, autorităţile au primit vizita în teren a celor de la SAPARD Craiova. În momentul de faţă se desfăşoară şi lucrările de canalizare pentru satele Turburea, Şipot şi Spahii, finanţare obţinută în baza Ordonanţei 28. Primarul Ion Bârcă speră ca reţeaua de canalizare să fie finalizată în proporţie de 80%, până la sfârşitul anului.

Autorităţile locale de la Turburea vor extinde reţeaua de canalizare şi pentru satele Poiana şi Cocorova. În prima fază, se intenţionează introducerea reţelei de canalizare în Poiana. În acest sens, primăria a depus un proiect în vederea obţinerii de fonduri europene. „Am primit vizita în teren a celor de la SAPARD Craiova pentru extinderea reţelei de canalizare în satul Poiana, pe fonduri europene. Proiectul este în curs de aprobare, avem şi punctaj, nu este nici un fel de problemă de a nu fi finanţat. Extinderea ar costa cam 3,9 milioane de lei, fără TVA”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.
În momentul de faţă, se lucrează la introducerea reţelei de canalizare în satele Turburea, Şipot şi Spahii. „Avem deja în lucru canalizarea, finanţată pe Ordonanţa 28, ce vizează introducerea reţelei în satele Turburea, Şipot şi Spahii, conducta urmând a fi introdusă pe o suprafaţă de 14 kilometri. Cred că, până acum, s-a introdus conducta pe vreo 3 kilometri. Termenul de finalizare al lucrărilor este sfârşitul anului 2017, dar eu cred că până la finele acestui an vor fi realizate în proporţie de 80%. Sperăm ca vremea să ne permită efectuarea lucrărilor într-un ritm alert”, a declarat Ion Bârcă.
În acelaşi timp cu lucrările de canalizare se desfăşoară şi lucrări de asfaltare a drumurilor. „Până la sfârşitul anului sperăm să terminam şi asfaltarea drumului paralel cu DJ 661, sunt cam 4 kilometri de asfaltat. În această perioadă, lucrăm la asfaltarea drumului de la Poiana de Sus şi la drumul ce face legătura între Turburea şi Şipot. În ceea ce priveşte, drumul de la Poiana de Sus, cred că în maxim două săptămâni vom pune covorul asfaltic pentru că terasamentul l-am făcut deja. Acest drum îl reabilităm pe fonduri proprii. Pe celălalt pe 2 kilometri am făcut terasamentul, iar pe 2 kilometri mai trebuie să punem conducta de canalizare. Mergem în paralel cu lucrările”, a precizat primarul Bârcă.

Vizualizări: 375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: