Centrul de Sănătate şi Centrul de Permanenţă, inaugurate la Căpreni

Gorjenii din Căpreni şi din localităţile limitrofe vor putea beneficia de Centrul de Sănătate începând cu luna septembrie. Tot luna viitoare, la Căpreni va fi inaugurat şi Centrul de Permanenţă. În vecinătatea celor două centre sanitare, autorităţile locale au amenajat şi o substaţie pentru ambulanţă, întrucât există promisiuni că se va repartiza o salvare de Spitalul Târgu Cărbuneşti. La fel ca la toate instituţiile publice din comună, la centrele medicale vor fi montate sigle luminoase.

Lucrările de reabilitare de la Centrul de Sănătate din Căpreni sunt pe ultima sută de metri. Autorităţile locale au spus că inaugurarea acestuia va avea loc în luna septembrie. „Din bugetul local am alocat fonduri pentru modernizarea centrului medical, construirea unei bucătării, compusă din două camere şi două garaje pentru ambulanţă. Lucrările sunt aproape finalizate, iar în momentul de faţă se fac ultimele retuşuri. Cu sprijinul OMV Petrom, care ne-a ajutat cu o sponsorizare, am schimbat tot mobilierul din centrul de sănătate. Sperăm să ni se repartizeze şi o ambulanţă, pentru că de acest centru de sănătate vor beneficia şase localităţi de pe Valea Amaradiei”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul comunei Căpreni. Centrul de Sănătate va funcţiona cu un medic, cinci asistenţi medicali, un bucătar şi două femei de serviciu.

Centrul de Permanenţă, aprobat de Consiliul Local

În şedinţa Consiliului Local din august s-a aprobat darea în folosinţa Centrului de Permanenţă a spaţiului în care a funcţionat fosta bucătărie a Centrului de Sănătate. Acest spaţiu a fost deja reabilitat şi urmează ca, odată cu redeschiderea Centrului de Sănătate, să se inaugureze şi Centrul de Permanenţă. „Până în urmă cu aproximativ patru ani, centrul de permanenţă a funcţionat în clădirea centrului de sănătate, s-a întrerupt activitatea, iar apoi medicii nu au mai primit aprobare să-l redeschidă din cauză că afecta circuitul centrului de sănătate. Acum le vom pune la dispoziţie spaţiul unde a funcţionat bucătăria, spaţiu care a fost modernizat şi nu afectează circuitul centrului de sănătate”, a declarat Emil Cătănoiu.

În cadrul centrului de permanenţă îşi vor desfăşura activitatea cinci medici. Atât la Centrul de Sănătate, cât şi la Centrul de Permanenţă vor fi montate sigle luminoase. „Vom monta sigle luminoase cu senzori la toate cele 10 instituţii publice de pe raza comunei, la primărie, şcoli, Centrul de Sănătate şi Centrul de Permanenţă”, a menţionat primarul Cătănoiu.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: