De ce a lipsit Călinoiu de la închiderea Festivalului de Folclor

Festivalul Internaţional de Folclor şi-a închis ieri porţile după ce timp de câteva zile ansambluri din Algeria, Bulgaria, Italia, Macedonia, Republica Moldova, Serbia, Ucraina şi România au creat o atmosferă incendiară în centrul municipiului Târgu Jiu. De la festivitatea de închidere a festivalului au lipsit Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu, în locul acestora fiind prezenţi Iulia Vână şi Ciprian Florescu. Directorul Ansamblului Artistic „Doina Gorjului”, Gheorghe Porumbel, a motivat absenţa lui Ion Călinoiu ca fiind cauzată de inundaţiile care s-au abătut asupra judeţului. În realitate Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru au fost plecaţi la şedinţa PSD de la Tulcea.

Reprezentanţii ansamblurilor folclorice care au impresionat târgujienii cu tradiţiile şi porturile lor s-au reunit ieri în sala Maură a Instituţiei Prefectului. La festivitatea de închidere a festivalului au participat prefectul Alin Văcaru, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ciprian Florescu, viceprimarul Iulia Vână şi Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Artistic „Doina Gorjului”. Ciprian Florescu i-a rugat pe invitaţi să recomande rudelor şi prietenilor să viziteze judeţul Gorj. „Sper că v-aţi simţit bine la noi. Aţi avut ocazia să vedeţi oameni şi locuri din judeţul nostru. Tocmai de aceea vă rog ca atunci când veţi ajunge acasă, să povestiţi rudelor şi prietenilor cât de frumos este judeţul Gorj”, a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Prezenţi pentru prima dată la Festivalul Internaţional de Folclor de la Târgu Jiu, reprezentanţii ansamblului din Algeria s-au arătat încântaţi de frumuseţile judeţului, spunând că şi-ar dori ca pe viitor să organizeze schimburi culturale cu Gorjul.

De la festivitatea de închidere a festivalului au lipsit liderii PSD Gorj. Gheorghe Porumbel a ţinut să motiveze absenţa lui Ion Călinoiu, care de altfel nu a participat nici la deschiderea festivalului. Absenţa şefului judeţului de la evenimentul care a început luni şi s-a încheiat ieri a fost pusă onorabil pe seama inundaţiilor. „Vreau să vă spun că judeţul Gorj a fost afectat de inundaţii în urmă cu aproximativ două săptămâni, tocmai de aceea preşedintele Consiliului Judeţean Gorj nu a fost prezent alături de noi nici la deschiderea, nici la închiderea festivalului. Cu toate acestea, am mers mai departe şi totul s-a desfăşurat excelent”, a declarat Gheorghe Porumbel.

Motivul absenţei lui Călinoiu a fost cu totul altul decât cel invocat de Porumbel. Preşedintele Consiliului Judeţean, împreună cu primarul Florin Cârciumaru, a fost plecat la Tulcea pentru participa la şedinţa PSD care a început ieri şi se va termina astăzi. La această şedinţă urmează să li comunice liderilor PSD de la Gorj numărul de semnături pe care trebuie să le strângă pentru candidatura lui Victor Ponta.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: