Lucrările la Podul Albeni, întârziate din cauza conductei de gaze

Demararea lucrărilor la podul de la Albeni este condiţionată de devierea conductei de gaze care traversează zona. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj crede că acea conductă reprezintă un pericol pentru localitate şi că devierea acesteia ar fi trebuit făcută şi în condiţiile în care podul nu era afectat de inundaţii. Autorităţile locale de Albeni au emis deja certificatul de urbanism pentru construcţia podului, urmând ca în aceste zile să elibereze şi certificatul de urbanism pentru devierea conductei de gaze. Primarul Dumitru Cornea Victora spune că odată cu demararea lucrărilor se va întrerupe furnizarea gazelor naturale pentru aproximativ 200 de gospodării.

Lucrările la podul de la Albeni nu au mai fost demarate, deşi pentru acest obiectiv a fost alocată cea mai mare sumă. Este vorba despre suma de 9 milioane de lei, bani care deocamdată nu s-au putut folosi din cauza unei conducte de gaze ce trebuie deviate, lucrări care amână refacerea podului. Preşedintele Consiliului Judeţean se teme să nu se întârzie cu demararea lucrărilor până anul viitor. „La podul de la Albeni avem o problemă cu începerea execuţiei lucrărilor. Este o conductă magistrală de transport gaz, iar beneficiarii acestei conducte înţeleg să o mute după mai multe zile, săptămâni, luni poate, iar noi să începem lucrarea abia anul viitor. Am solicitat şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă să aducă pe cei avizaţi ca să decidă dacă acea conductă va rămâne exact la fel cum este acum”, a declarat Ion Călinoiu.

Şeful judeţului crede că acea conductă trebuia deviată şi în condiţiile în care podul nu era dărâmat de viitură. „E pericol, atunci când a avut loc inundaţia s-au oprit gazele. Dacă o lăsăm în continuare pe un pod care oricând poate cădea nu neapărat de apă, conducta aceea este un pericol local. Voi propune directorului acelei societăţi care are în exploatare conducta să închidem gazele ca să ne apucăm de treabă”, a mai precizat Ion Călinoiu.

Se sistează gazele la aproximativ 200 de gospodării

Autorităţile locale de la Albeni au început să meargă din casă în casă pentru a-i anunţa pe cetăţeni că se vor sista gazele naturale pe perioada execuţiei lucrărilor. „Am eliberat certificatul de urbanism pentru construcţia podului. Sperăm ca în câteva zile să demarăm lucrările de refacere a podului. Adunăm semnături când anunţăm oamenii că se va sista furnizarea de gaze naturale. Nu se vor întrerupe de la reţeaua de gaze naturale decât circa 200 de gospodării. Conducta care alimentează comuna este pe malul stâng, iar staţia este pe malul drept, iar aceste gospodării nu vor fi afectate”, a declarat Dumitru Cornea Victora, primarul de la Albeni.

Edilul local crede că lucrările de deviere ale conductei se vor realiza concomitent cu cele de refacere a podului. „A avut loc o întâlnire cu toţi factorii de răspundere şi s-a stabilit ca fiecare să facă ceea ce trebuie pentru a putea începe lucrările. Reprezentanţii firmei care administrează reţeaua de gaze şi-au luat angajamentul că vor devia conducta pe o distanţă de peste 30 de metri.   Zilele acestea vom elibera şi certificatul de urbanism pentru lucrarea de deviere şi relocare a conductei de gaze naturale. Cred că lucrările se vor efectua în acelaşi timp”, a menţionat primarul Dumitru Cornea Victora.  

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: