CEO a anulat, din nou, licitaţia pentru pază

Complexul Energetic Oltenia a anunţat că a anulat, pentru a doua oară, procedura de licitaţie pentru paza patrimoniului companiei. Este vorba despre o procedură începută acum câteva luni, iar suma scoasă la bătaie era 2 milioane de euro pentru 10 luni. Rămăseseră în competiţie firmele Mike Security şi Signovince. Mike Security a depus deja contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), instituţie care a mai dat soluţie nefavorabilă CEO.

Directorul general Laurenţiu Ciurel declara într-o conferinţă de presă că miercuri, 21 octombrie, urma să se ia o decizie în privinţa licitaţiei pentru asigurarea pazei. În baza unei cereri pe Legea 544/2001, CE Oltenia a răspuns: „Comisia de licitaţie a anulat procedură“. Aceasta este a doua oară când se anulează licitaţia pentru paza CE Oltenia.

Iniţial, CE Oltenia a anulat procedura din cauza timpilor de reacţie, conducerea considerând că unii din paznici se „teleportau“ atunci când erau nevoiţi să intervină la vreun obiectiv al societăţii. Mike Security, firma care a avut cel mai bun preţ, a depus contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care a dispus pe 6 octombrie continuarea licitaţiei.

Dar CE Oltenia a anulat din nou licitaţie. Motivul invocat a fost lipsa experienţei similare, cerându-se contracte cu anumite sume. Mike Security a depus o nouă contestaţie la CNSC. În acelaşi timp, CEO a deschis o nouă procedură pentru atribuirea unui contract pe trei luni, până la soluţionarea litigiilor. Dar şi aici există o contestaţie pentru că societatea ar fi făcut un caiet de sarcini în care se încadrează firma Signovince, solicitându-se experienţă în Târgu Jiu, ori firma Mike Security este din Reşiţa. 

Această licitaţie a dus la un război între directorul Laurenţiu Ciurel şi fostul şef de la pază, Ion Răuţ, demis din funcţie. Răuţ spunea că direcţia lui a fost desfiinţată pentru că nu a vrut să semneze procesul verbal de anulare a licitaţiei. CE Oltenia plăteşte 15-16 milioane de lei pe an, dar sunt furturi zilnice de cărbune şi alte materiale din cariere şi sucursale.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: