Răuţ îşi dă demisia la doi ani după ce a impus teroarea în CEO

Ion Răuţ, fost director în CE Oltenia, spune că îşi dă demisia din companie considerând că este un act de onoare şi de reparare a greşelilor făcute în cadrul societăţii. Mai mult, Ion Răuţ a declarat că intenţionează să candideze şi să revină în societatea civilă, dar în aceste zile zeci de mii de oameni protestează pentru ca oameni ca el să iasă din spaţiul public.

Ion Răuţ ştie o altă definiţie a onoarei deoarece spune că face pasul înapoi dacă pleacă şi echipa lui Laurenţiu Ciurel. Demisia lui a fost cerută de protestatari în piaţă în urmă cu un an sau doi şi nu i-a auzit. Atunci ar fi fost un act de onoare. „Analizând bine situaţia, cred că după multele fricţiuni aş fi dispus chiar să-mi dau şi demisia. Cu o condiţie. Să o facă şi 80% din membrii Directoratului. Fac această promisiune publică. În secunda doi după ce voi vedea că Ciurel şi ceilalţi vor demisiona şi eu îmi voi depune demisia. Cred că e un act de onoare şi de reparare a unora dintre greşelile pe care le-am făcut alături de această echipă“, a spus acesta la Radio Omega.

Pentru cine nu a înţeles, Ion Răuţ a ocupat spaţiul public, în ultimele săptămâni, după ce a fost alungat de Ciurel, creionându-şi o imagine de neprihănit care nu a fost de acord să facă ilegalităţi alături de fostul său şef. Pentru cei care nu mai ţin minte, Ion Răuţ este cel care alături de Laurenţiu Ciurel a impus teroarea în CEO în aceşti ani. Cei doi, alături de alţii care sunt la cârma societăţii, au început marea restructurare în CE Oltenia, soldată cu majorarea în primul rând a salariului soţiei sale şi a altor zeci de apropiaţi. A urmat obligarea salariaţilor prin presiuni de toate formele pentru a semna acte adiţionale prin care li se scădea din salariu sau erau mutaţi pe alte posturi, după criterii de Răuţ ştiute. Tot Răuţ a condus comisia de negociere în urma căreia a rezultat cel mai dezavantajos contract pentru salariaţi şi a pus umărul de dezintegrarea mişcării sindicale. În ultimele săptămâni, Răuţ a adoptat discursul unei persoane care nici nu a colaborat cu Securitatea, nici nu şi-a bătut joc de mii de salariaţi din CE Oltenia şi nici nu a girat cel mai controversat director din minerit şi energie, răspunzând tuturor criteriilor pentru a se retrage din viaţa publică.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: