CEO a făcut jumătate din investiţiile de mediu

CE Oltenia nu a realizat în 2015 nici măcar jumătate din investiţiile planificate pentru refacerea terenurilor afectate de activitatea minieră. Compania îşi propusese să realizeze anul trecut investiţii de 5.1 milioane lei, însă a realizat numai în sumă de circa 2 milioane ei. În timp ce pentru unele lucrări a alocat mai mulţi bani decât planificase, pentru altele nu a alocat nici măcar un leu.

Printre lucrările care au fost efectuate anul trecut au fost cele de: redare în circuitul economic halda exterioară de la cariera Roșia, redare în circuitul economic a haldei Bujorăscu Mic aferentă carierei Roșiuța, lucrări de împădurire a terenurilor pe halda interioară la cariera Peșteana Nord, redare în circuitul economic halda Valea Negomir, zona sudică, aferentă carierei Pinoasa, redarea în circuitul economic halda Gârla aferentă carierei Gârla, redare halda Rovinari aferentă carierei Rovinari, amenajare teren şi înfiinţare plantaţie halda interioară la cariera Tismana I.
În această categorie de investiţii au intrat şi alte lucrări precum amenajarea infrastructurii, terasamentelor şi fundaţiilor pentru un nou depozit de cărbune la cariera Roşia.
Compania nu a reuşit anul trecut să aloce bani pentru lucrări precum: amenajarea și refertilizarea haldei interioare la cariera Jilț Sud, amenajarea terenului și înființarea plantației pe halda interioară de la cariera Tismana II sau pentru redarea în circuitul economic al haldei interioare de la cariera Peșteana Sud, prin lucrări de împădurire.

Vizualizări: 811

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: