Problema sporului de noapte, rezolvată prin act adiţional

Problema legată de plata integrală a sporului de noapte către salariații CE Oltenia a fost rezolvată, anunţă conducerea companiei, care susţine că va fi încheiat un act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă în acest sens. Salariaţii care au primit mai puţini bani la salariu pe luna ianuarie îşi vor primi banii înapoi, spune directorul Laurenţiu Ciobotărică.

Este vorba de cei care au lucrat între orele 23 şi 07, iar compania le-a plătit în luna ianuarie numai orele lucrate în intervalul 22-06, prevăzut în Codul Muncii. "Într-adevăr există o discrepanţă între ceea ce s-a făcut până acum și prevederile din Contractul Colectiv de Muncă, deci decizia administrației a fost corectă. Am stabilit astăzi, totuși, să convenim în completarea Contractului Colectiv de Muncă prin încheierea unui act adițional prin care să corectăm acea deficienţă. Pentru luna ianuarie vom plăti diferențele care au fost reținute salariaților până acum și lucrurile vor intra la normal. Politica mea și a companiei este acea că nu vom ieși din cadrul legal și din cel legat de prevederile din Contractul Colectiv de Muncă. Dacă un drept sau o obligație nu e prevăzută acolo nu va fi acordată decât în momentul în care va fi discutată în comisie și va fi prevăzută în Contract chiar și sub forma un act adițional. Subiectul acesta a fost închis", a declarat Laurențiu Ciobotărică, directorul general al CE Oltenia.
Constantin Mitrescu, prim-vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie, a explicat cum se va proceda. "S-a hotărât ca salariații să primească banii pentru ora de noapte care s-a tăiat printr-o hotărâre de Directorat, urmând ca luni să facem un act adițional în care să o trecem sub altă formă astfel încât să spunem ceva de genul, mai simplist decât este acum în Contract, că se va considera timp efectiv lucrat între 22 și 06, plus sau minus 90 de minute", a comentat Constantin Mitrescu.
Salariații ar urma să primească pentru luna ianuarie sume cuprinse între 10 și 40 de lei.

Vizualizări: 3,170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: