CEO caută bani pentru voucherele de vacanţă

Oficialii Complexului Energetic Oltenia caută bani să acorde vouchere de vacanţă salariaţilor. Este una dintre revendicările multor angajaţi din producţie. Minerii şi energeticienii le-au solicitat şefilor salarii mai mari şi tichete de vacanţă, aşa cum primesc şi bugetarii. Până acum, li s-a transmis că nu sunt fonduri, dar se caută.

Sorin Olaru, directorul Direcţiei de Resurse Umane, din cadrul CE Oltenia, a explicat, la Acces TV, că a discutat cu salariaţii despre nemulţumirile acestora din urmă şi există şanse să se găsească bani pentru vouchere de vacanţă chiar dacă, în acest an, compania va înregistra pierderi.

„Revendicările celor care au protestat au fost discutate. Este vorba despre majorarea salariilor în sectorul minier şi energetic şi acordarea voucherelor de vacanţă, un subiect pentru care nu au existat fonduri. O să încercăm să identificăm soluţii. Până pe 29 noiembrie, sper să avem creionat un buget. Din cauza majorării preţurilor la certificatele CO2, compania are unele dificultăţi”, a transmis Sorin Olaru.

Spor de permanenţă

Directorul recunoaşte că minerii şi energeticienii ar merita mai mulţi bani. Susţine totuşi că nu sunt oameni care să primească venitul minim, pentru că se adaugă sporuri în fiecare lună la salariu. „Salariile nu sunt la nivelul la care trebuie să fie. Am încercat şi anul trecut să armonizăm salariile pe locuri de muncă similare. Este un proces care trebuie să continue şi nu ne vom opri aici, dacă vom avea finanţare. Nu există vreun miner care să câştige doar 1.200 de lei net. Datorită sporurilor de permanenţă, pentru că lucrăm la şapte zile cu majoritatea fluxurilor din carieră, este un spor de 87% şi ridică câştigul net. E adevărat că există şi nemulţumiri. Toată lumea îşi doreşte să câştige mai bine, are cheltuieli şi ne străduim să identificăm soluţii să rezolvăm aceste probleme”, a fost mesajul şefului de la Resurse Umane.

Vizualizări: 2,884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: