Mii de lefuri majorate pentru mineri

Mii de salarii de la nivelul Complexului Energetic Oltenia vor creşte anul viitor. În mare parte, este vorba despre angajaţii care primesc salariul minim pe economie. Administraţia companiei se va pune la aceeaşi masă cu sindicatele, la o primă negociere, chiar la sfârşitul acestei luni, pentru că salariaţii îşi doresc lefuri mai mari.

Chiar dacă, în acest an, Contractul Colectiv de Muncă a fost prelungit cu doi ani, oficialii companiei s-au obligat să discute din nou capitolul de salarizare la începutul anului viitor. După ce va fi creionat bugetul, se va discuta şi despre posibilitatea de a majora unele salarii, aşa cum îşi doresc liderii de sindicat.

„Contractul Colectiv de Muncă este valabil doi ani. L-am încheiat în luna aprilie a acestui an, dar avem obligaţia de a renegocia la capitolul salarizare. Cu siguranţă, în primul trimestru al anului viitor, vom renegocia acest capitol şi, în funcţie de bugetul de venituri şi cheltuieli, vom avea la sfârşitul lunii noiembrie o întâlnire cu sindicatele şi vom încerca să identificăm împreună resurse pentru solicitările pe care le au”, a explicat Sorin Olaru, directorul Direcţiei de Resurse Umane, din cadrul CE Oltenia, la Acces TV.

Circa 4.000 de mineri muncesc pe salariul minim pe economie în cadrul companiei. Lefurile lor vor creşte de anul viitor: „Cu siguranţă, fondul de salarii nu va fi mai mic decât cel de anul acesta. Va trebui să majorăm anumite salarii, fiind obligaţi de majorarea salariului minim pe economie. Se majorează salariul şi la cei cu studii superioare, şi la cei care au 15 ani vechime, şi se majorează şi salariul minim pe economie pentru toate categoriile de salariaţi. Vom avea, evident, o creştere de salariu. Acum, cu armonizarea salariilor, unde mai există nemulţumiri, o să încercăm, anul viitor, să căutăm soluţii şi pentru acest capitol. Nu pot fi toate salariile egale. Sunt multe criterii pentru care sunt apreciate salariile”.

Vizualizări: 5,720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: