CEO: Economia la fondul de salarii, discutată mai devreme

Sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia vor lua în discuție economia la fondul de salarii mai devreme decât au stabilit inițial. Astfel că, pe 21 decembrie, liderii de sindicat au fost chemați să discute cu Directoratul companiei despre economia care s-a făcut la bugetul de salarii în acest an.

Comisia Mixtă ar fi trebuit să aibă loc pe 23 decembrie, după cum a anunțat compania la începutul acestei săptămâni. Termenul a fost devansat. Așa că pe 21 decembrie, într-o zi de sâmbătă, va fi pusă pe tapet situația economiei la fondul de salarii.

Atunci, directorii companiei vor avea cifre pe care le vor dezbate cu reprezentanții salariaților pentru că vor ști cât s-a economisit din bugetul destinat salariilor. Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, a explicat, la Tele3, de ce s-a decis ca această întrunire să aibă loc mai devreme: “Urmează și sărbătorile. E foarte posibil ca o parte din conducerea companiei să participe la fel și fel de întâlniri la nivel central și mai bine să fim precauți. E sâmbătă, când nu o să fie chemați niciunde, nici în București, nici în alte părți. E o măsură de precauție ca această întâlnire să aibă loc cu certitudine și mai repede decât era programată inițial sau decât se discutase inițial”.

Ultimele cifre vehiculate în spațiul public au fost prea mici ca să fie acceptate de mineri. Anul trecut, toți salariații au primit un plus la salariu de 700 de lei. Vor ca și în acest an câștigul să fie măcar la același nivel. Banii din economia făcută la fondul de salarii va fi distribuită tuturor angajaților în luna ianuarie. Tot în Comisia Mixtă de la sfârșitul acestei luni, se va stabili cum va fi distribuită aceasta.

Vizualizări: 4,788

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: