Lider: Trebuie o relocare a personalului TESA. Să coboare spre producție

O parte din personalul TESA din cadrul Complexului Energetic Oltenia ar trebui să fie relocată și trimisă în producție! Propunerea vine de la un lider sindical din cadrul companiei, al cărui nume este vehiculat pentru postul de director Resurse Umane din CEO. Bogdan Bejinaru susține că sunt mulți oameni promovați în Divizia Minieră, plătiți regește și care ar putea să fie trimiși în producție, unde este deficit mare de personal.

Sindicalistul Bogdan Bejinaru a explicat că s-ar putea redistribui din inginerii aflați pe statul de plată la Divizia Minieră către exploatările miniere care duc lipsă de specialiști. „În bazinele miniere, în EMC-uri, personalul este chiar redus. Și TESA, și personalul de producție. E deficit mare de personal. De aici pleacă și dereglările în privința concediilor de odihnă în special. Pe partea de Divizie Minieră, de CEO, ar trebui să se facă relocări sau redistribuiri. Au fost foarte multe scandaluri în ultimii doi ani vizavi de promovări. În unele locuri, s-au promovat oameni care nu au habar de meserie. Vorbim de cefeliști care sunt ingineri, care sunt baza producției. La Divizia Minieră, țin 60-70 de ingineri, cu salarii foarte mari, care ar trebui să fie în producție. Sunt oameni cu experiență care ar putea fi șefi de sector, adjuncți de carieră. Cred că ar trebui să coboare spre producție”, a explicat Bejinaru, la Gorj TV.

Sindicalistul a amintit și o altă problemă cu care se confruntă cei de la Jilț. Nu au niciun jurist acolo. „La nivel de EMC Jilț, nu avem niciun jurist. Dacă directorul de la EMC vrea un punct de vedere sau să semneze cineva pentru legalitate, nu are. Nu avem juriști la EMC-uri, cel puțin la Jilț, și sunt convins că și în celelalte EMC-uri e la fel. De aici pleacă și tot felul de întârzieri. O relocare, o redistribuire a personalului TESA ar fi binevenită, dar nu dat afară”, a mai declarat Bogdan Bejinaru.

Vizualizări: 3,603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: