Economia la fondul de salarii din CEO, discutată înainte de Crăciun

Sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia au stabilit data la care va avea loc următoarea discuție privind economia făcută la fondul de salarii în acest an. Înainte de Crăciun, pe 23 decembrie, cele două părți se vor pune la aceeași masă și vor estima ce economie s-a făcut după 11 luni de activitate ale companiei. Câți bani va primi fiecare angajat se va ști abia în luna ianuarie a anului viitor.

Ion Rușeț, consilierul personal al lui Sorin Boza, a explicat că sumele vehiculate până în prezent de unii sindicaliști nu ar fi reale. “A fost acea sumă vehiculată în spațiul public, dar neasumată de conducerea companiei în discuțiile privind economia la fondul de salarii. S-a vehiculat o sumă fără nicio procedură de acordare. În mediul online au apărut diferite informații legate de calculul fondului de salarii, iar oamenii de la Jilț au cerut explicații, și-au spus păsurile. A fost o chestiune legată și de programul lunii decembrie. S-au purtat discuții. Sunt discuții inerente atunci când un schimb întreg pune întrebări”, a explicat Rușeț.

S-ar fi prezentat economia la fondul de salarii la 10 luni de activitate în ultima ședință cu sindicatele, dar directorii companiei nu și-au asumat nicio cifră, a mai explicat Rușeț.

Următoarea întâlnire dintre sindicate și administrație a fost stabilită pe 23 decembrie: „A fost o Comisie Mixtă în care s-a făcut o analiză la 10 luni, fără să se facă nici previzionarea pentru luna noiembrie. În momentul de față, se lucrează la închiderea lunii noiembrie. Administrația a spus că după închiderea lunii noiembrie și trece jumătate din luna decembrie putem face o estimare cât mai aproape de adevăr. După aceea, s-a propus 23 decembrie să fie ziua în care se tranșează această chestiune, înainte de acordarea avansului chenzinal pe luna decembrie, care se acordă pe data de 27 decembrie. Toți banii rezultați din această rezervă la fondul de salarii vor fi împărțiți către salariați așa cum se va hotărî în Comisia Mixtă administrație – sindicate, așa cum prevede și Contractul Colectiv de Muncă. O vom împărți așa cum vom stabili în Comisia Mixtă”.

Tot la Jilț Nord, unde mai mulți mineri au fost pe punctul de a întrerupe activitatea la începutul acestei săptămâni, oamenii s-au plâns de lipsa pieselor, de utilajele vechi care se defectează des și de faptul că sunt nevoiți să lucreze pe 26 decembrie. „Au fost discuții legate de neajunsurile de la locul de muncă, de piese, utilaje, întârzierea relativ scurtă a echipamentului de iarnă și despre programul de sărbători. Se pune problema ca în a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, anumite sectoare de lucru să desfășoare activitatea. Urmează să se aplece asupra acestor probleme și conducerea companiei. Vom fi extrem de transparenți să rezolvăm această problemă la nivelul întregii companii”, a mai spus Ion Rușeț, la Tele3.

Vizualizări: 2,483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: