CEO explică factura plătită executorului Ilona Dumitrescu

Complexul Energetic Oltenia explică factura de circa 120.000 de lei plătită către Executorul Judecătoresc Dumitrescu P. Ilona, prin intermediul căruia circa o mie de angajaţi au fost anunţaţi că vor fi transferaţi la CET Govora.

Factura în valoare de 119.164 lei a fost emisă pe data de 27 martie 2015 şi reprezintă ”Onorariu notificări în 961 de dosare de notificare privind contractele de muncă cesionate către Societatea CET Govora S.A. începând cu data de 23.03.2015”. Compania încearcă să explice de ce a ales un executor judecătoresc şi nu un curier sau Poşta Română pentru a notifica cei aproape o mie de angajaţi de la CEO că vor fi transferaţi al CET Govora. „Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. s-a adresat executorului judecătoresc pentru a înştiinţa salariaţii in mod oficial (potrivit dispoziţiilor art. 7 lit. b) din Legea nr. 188/2000 – “executorul judecătoresc poate notifica acte judiciare si extrajudiciare”) asupra deciziilor emise de societate privind transferul integral al drepturilor si obligaţiilor derivate din contractul individual de munca încheiat cu aceştia“, se arată în comunicatul CE Oltenia.

Complexul susţine că, spre deosebire de comunicarea prin posta sau prin curierat, comunicarea prin intermediul executorului judecătoresc poate fi realizată, în caz de refuz de primire, lipsa de la domiciliu a destinatarului, etc şi prin afişarea la domiciliu, astfel actele se consideră a fi comunicate. Dacă le trimitea prin Poştă, spune complexul, exista posibilitatea ca angajatul să refuze primirea notificării.

Ilona Dumitrescu este executorul care a obţinut comisioane uriaşe şi din executarea creanţelor pe care CE Oltenia le avea asupra Termo Craiova.

Vizualizări: 303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: