Sindicaliştii din CE Oltenia, în audienţă la ministrul Energiei

Sindicalişti de la federaţiile Univers şi Mine Energie vor participa marţi, 9 iunie, de la ora 17, la o întâlnire cu ministrul Energiei Andrei Gerea. Pe ordinea de zi sunt problemele întâmpinate de CE Oltenia în piaţa de energie, precum şi deblocarea fronturilor de lucru, dar vor fi ridicate şi problemele salariaţilor din companie după cele 2.000 de concedieri.

Sindicaliştii vor să stea de vorbă cu ministrul Andrei Gerea deoarece fronturile de lucru ale carierelor sunt blocate, iar într-o lună expiră hotărârea de Guvern care-i asigura complexului 600 de MWh în sistem. Probleme sunt şi în aplicarea planului de restructurare a companiei. Ministrul Andrei Gerea declara în urmă cu câteva zile la CE Hunedoara, acolo unde au fost proteste, că eficienţa este singura şansă a complexurilor Hunedoara şi Oltenia. El a amintit, din nou, de managementul defectuos de la cele două complexuri şi de problemele penale descoperite la nivelul conducerilor companiilor energetice pe lignit şi cărbune. „În acelaşi timp, de-a lungul timpului, cele două complexe au suferit nu doar un management defectuos, dar sunt indicii că au fost prăduite pur şi simplu. Am trimis raportul corpului de control de la CE Oltenia la DNA şi DIICOT. Şi la CE Hunedoara, Corpul nostru de Control a întocmit rapoartele de control şi pe trei speţe au plecat către DNA. Justiţia va face lumină în privinţa modului în care s-a ajuns în această situaţie, dar noi trebuie să găsim soluţii pentru a rentabiliza activitatea”, a declarat ministrul Andrei Gerea. CE Oltenia traversează o perioadă de restructurare şi şomaj tehnic, iar în cazul CE Hunedoara a apărut a opta solicitare de insolvenţă.

La şedinţa cu Gerea vor participa probabil Gabriel Căldăruşe, Marin Golea, Adrian Marciuc, Dan Pîrvulescu şi Constantin Mitrescu.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: