Tinerii plantează puieţi pe terenul Complexului Oltenia

„Tinerii Gorjului” vor să planteze la sfârșitul lunii septembrie 100.000 de puieți în 24 de ore. Grupul de inițiativă a fost prezent vineri la Târgu Jiu, unde a susținut o conferință de lansare a acestui proiect ecologist. Coordonatorul proiectului, Iulian Ionescu, a precizat că puieții vor fi plantați pe 20 de hectare de teren ce aparțin Complexului Energetic Oltenia.

Grupul de inițiativă ”Tinerii Gorjului” va desfășura cea mai mare campanie de plantare de puieți din județul Gorj. Prezenți la Târgu Jiu, tinerii au semnat un protocol de colaborare cu reprezentați ai autorităților județene în vederea desfășurării acțiunii. ”Încercăm să trecem Gorjul de pe harta defrișărilor masive pe harta plantărilor și împăduririlor. Grupul este format din tineri originari din Gorj, care prin expertiză și rezultatele obținute în diverse domenii, susțin o dezvoltare durabilă a județului. Noi vom încerca să plantăm 100.000 de puieți de salcâm pe un teren pus la dispoziție de Complexul Energetic Oltenia și am ales județul Gorj pentru că este un județ cu grave probleme în ceea ce privește măsurile de protecție a mediului”, a spus Iulian Ionescu, coordonatorul grupului de inițiativă.

Prezent la întâlnire, Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere din cadrul CEO, a spus că terenul se află în perimetrul sudic al Carierei Peșteana. ”Astfel de acțiuni se fac în fiecare an mai ales la Divizia Minieră pentru redare în circuitul silvic și agricol. Sprijinim și noi această acțiune în sensul că putem pune la dispoziție suprafața necesară înființării acestei plantații, adică 20 de hectare care se află în perimetrul sudic al carierei Peșteana, este o suprafața modelată”, a declarat directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie. Acțiunile de plantare urmează a fi demarate la sfârșitul lunii septembrie, tinerii din Gorj mizând pe efectivele de elevi din județ pentru plantarea efectivă a puieților. Costurile acestui proiect vor fi suportate de membrii grupului de inițiativă.

GRUP

Odată cu lansarea acestui proiect, coordonatorul Grupului de Inițiativă ”Tinerii Gorjului”, Iulian Ionescu, a simțit nevoia să elucideze misterul privind implicarea grupului PSD de la Gorj. ”Am citit despre mine în presa din Gorj că aș fi consilierul pemierului Victor Ponta. Vreau să precizez că nu sunt consilierul domniei sale și motivul pentru care am fost văzut la Palatul Victoriei este acela că și eu sunt jurnalist și am acreditare acolo. Noi nu facem politică, suntem în jur de 100 de membri în acest grup și suntem o organizație nonguvernamentală”, a spus Iulian Ionescu.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: