Firma din afacerea „Cărbune pentru Serbia” a dat ţeapă la hotel

Firma de apartament BVA Coal SRL din Constanţa, renumită după ce a încheiat cu CE Oltenia contractul ”cărbune pentru Serbia”, a fost acţionată în judecată de patronul Hotelului „Brâncuşi” din Târgu Jiu. Reprezentantul firmei din Constanţa, Ioan Lucian Mureşan, alături de alţi doi angajaţi, a beneficiat de serviciile hotelului şi nu a plătit pentru consumaţii şi cheltuielile de cazare. Circa 20.000 lei are de recuperat omul de afaceri Dumitru Brăilă de la BVA Coal.

Patronul Hotelului „Brâncuşi” din Târgu Jiu, Dumitru Brăilă, este supărat la culme pe cei de la BVA Coal. Credea că va scoate un profit frumuşel din şederea lui Ioan Lucian Mureşan şi a altor doi reprezentanţi ai firmei la hotelul pe care îl deţine, însă totul s-a dovedit a fi o mare ţeapă. Circa 2 luni au stat cazaţi aici cei trei, timp în care au beneficiat de fel de fel de privilegii, masa a fost servită în cameră şi chiar li s-a permis să fumeze în interiorul apartamentelor de lux. Brăilă spune că le-a oferit cele mai bune camere din hotel şi că a acceptat mofturile acestora, crezând că va avea un profit substanţial după plecarea acestora din hotel. Numai că reprezentanţii firmei BVA Coal au plecat de luni bune şi au uitat să achite cheltuielile pe care le-au făcut în timpul şederii la hotel.

Astfel stând lucrurile, Dumitru Brăilă a acţionat firma în instanţă în speranţa că va recupera sumele datorate cei de la BVA Coal. „Domnul patron Mureşan, şmecherul acela, a venit la mine, trimis de cineva din Bucureşti, mi-a explicat ce are de gând pe aici şi a stat în toată perioada asta, şi înainte de contract şi ulterior (n.red. - referitor la semnarea contractului cu CE Oltenia). El şi cu încă două persoane au venit la mine în hotel, au mâncat de vreo 20.000 lei. Au stat în jur de 2 luni, dacă nu chiar mai mult. Mi-a plătit o sumă foarte mică 1000 lei-2000 lei. Acum să vedem care e situaţia, dacă au ceva active pe firmă sau o să cerem instanţei insolvenţa firmei. Nu aveam altă soluţie. Au lăsat contract, angajament de plată, dar nu ne folosesc la nimic”, a declarat Dumitru Brăilă.

Brăilă: Am zis că e o afacere, dar s-a transformat într-o pierdere

Omul de afaceri Dumitru Brăilă a explicat cum le-a făcut toate mofturile celor de la BVA Coal, crezând că va scoate bani frumoşi din şederea lor la hotelul său. „Erau numai figuri pe fundul lui Mureşan. A vrut să ia masa numai în cameră. Un comportament din acesta, de om de speţă joasă. Fuma în cameră, îi dădusem unul dintre cele mai frumoase apartamente. Pentru noi am zis că e o afacere, dar s-a transformat într-o pierdere”, a precizat Brăilă.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: