CEO pune lacăt pe Minerul Motru! Jucătorii, la muncă în străinătate!

Minerul Motru, echipă cu o tradiţie de 53 de ani, este la un pas de desfiinţare. Echipa de Liga a treia a încheiat campionatul în cel mai ruşinos mod posibil: nu s-a putut prezenta la un meci pe teren propriu, din lipsă de bani, aşa că a pierdut cu 3-0 la „masa verde”. Oricum, jucătorii neplătiţi de cinci luni au plecat în mare parte la muncă în străinătate şi nu de puţine ori abia se găseau 12-13 fotbalişti pe foaia de joc, din care 11 titulari. Directorul sportiv Mihai Cernica nu ştie la această oră dacă vor fi bani pentru înscrierea echipei în campionatul viitor. Primarul Dorin Hanu spune că doar primăria a mai susţinut echipa, iar Complexul Energetic Oltenia nu a mai dat bani din ianuarie.

Minerul Motru a pierdut ultimul meci acasă, prin neprezentare,din lipsă de bani. A fost pentru prima dată când s-a întâmplat asta în cei 53 de ani de existenţă a clubului. Oaspeţii de la Mama Mia Becicherecu Mic au fost anunţaţi din timp să nu mai vină. Motrenii ar fi trebuit să le suporte cazarea şi masa, pentru că beneficiaseră şi ei de această facilitate. Cu conturile goale, au calculat că este mai ieftin să plătească amenda la Federaţia Română de Fotbal.

Mihai Cernica, directorul sportiv al Clubului Minerul Motru, spune că oricum jucătorii plecaseră la muncă în Germania, Anglia, pentru că erau neplătiţi de patru-cinci luni. „N-am putut organiza ultima etapă din campionat,  meciul de acasă. Probleme financiare, sunt jucători care au plecat de la echipă, au plecat în străinătate, s-au dus să muncească. Aici e greu, sunt restanţe de 4 luni la salarii, avem datorii la furnizori, la transport, energie, la apă. Norocul nostru a fost că a mai tras primăria de noi, că altfel eram închişi de mult. Ne-a dat câte 50.000 lei pe lună. Nu sunt suficienţi. Numai o deplasare, dacă te duci cu autocarul până la Arad, te costă 3000 lei, plus organizările de joc. Două jocuri acasă sunt 10.000 lei. Ca să nu mai spun că ne deplasăm în ziua jocului, după 400 de km parcurşi, să te dai jos şi să joci fotbal... E o situaţie destul de complicată la club şi nu ştiu ce soartă va avea în următoarea perioadă”, a declarat Mihai Cernica.

Hanu: CEO nu a mai sponsorizat nimic din ianuarie

Autorităţile locale din Motru spun că acest club nu poate funcţiona doar cu sumele alocate de primărie. Primarul Dorin Hanu a precizat că va discuta cu şefii judeţului, dar şi cu managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, în speranţa că vor găsi o soluţie astfel încât clubul să nu ajungă în paragină. O variantă ar fi fuziunea cu Pandurii II. „Trebuie să ne întâlnim în pauza aceasta competiţională, să vedem, să mergem la Ciurel, să vedem dacă se mai ţine de ce am discutat. Este vorba de acea fuziune, dacă nu, nu ştiu ce va fi. CEO nu a mai dat bani deloc anul acesta, doar în luna ianuarie. E foarte greu, eu singur, primăria, nu pot să o ţin. Dacă ei nu ajută, este imposibil să ţii un club sportiv la nivelul acesta. Trebuie să ne repliem în funcţie de posibilităţile financiare şi să vedem ce vom face. Până nu voi avea o întâlnire cu conducerea complexului, cu conducerea Consiliului Judeţean, să ne întâlnim, să vedem, pentru că fără implicarea complexului e foarte greu. Sper în continuare să se facă fuziunea cu Pandurii II, să fie o echipă în Divizia C, complexul să se implice în continuare şi atunci e alt buget”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiul Motru.    

Datorii peste datorii

Jucătorii de la Minerul Motru au de recuperat peste 150.000 lei de la club, bani ce reprezintă salariile restante de luni bune. Anul acesta jucătorii nu au mai primit nici masa caldă ca în anii trecuţi. Clubul mai are datorii care cumulate sunt de circa 300.000 lei, iar la FRF circa 13.000 lei, pentru amenzi, penalităţi vechi chiar şi de peste un an. „Practic suntem în situaţia de a nu ne mai putea înscrie în Liga a III-a. Noi am făcut tot posibilul ca să nu ajungem la două neprezentări, pentru că eram excluşi de drept. Dacă în două-trei săptămâni nu vom reuşi să găsim o soluţie va fi foarte greu pentru că este vorba de lot, de jucători, de mai multe. La noi achiziţiile, luăm ce putem, luăm ce este şi să nu aibă pretenţii”, a mai spus Mihai Cernica, directorul sportiv.

Echipa de fotbal Minerul Motru a terminat pe locul 11 în clasamentul campionatului de liga a III, seria a IV-a. Dacă clubul nu achită datoriile la FRF riscă să rateze înscrierea în Liga a III-a în campionatul următor.

Vizualizări: 250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: