Canotoarea Denisa Tîlvescu, medalie europeană la seniori

Canotoarea Denisa Tîlvescu a confirmat şi la seniori, după palmaresul de excepţie realizat în competiţiile de junioare. Gorjeanca a obţinut o medalie de bronz la proba de opt rame cu cârmaci, la Campionatul European de Canotaj din Polonia, pentru Denisa fiind un debut în competiţiile de senioare. România a concurat în finală cu reprezentantele Rusiei, Olandei, Germaniei, Belarusului şi Marii Britanii. Rusia s-a clasat pe prima poziţie, urmată de Olanda, iar România a încheiat cursa pe locul trei.

Denisa Tîlvescu, la nici 19 ani, este multiplă campioană mondială şi europeană la juniori, dar şi campioană olimpică la tineret. Tânăra sportivă este născută la data de 13 august 1996, la Tg-Jiu, şi este produsul şcolii de canotaj de la Orşova. Obiectivul gorjencei este să participe la Olimpiada de la Rio, care va avea loc anul viitor, scrie gorjnews.ro.

Echipajul din care a făcut parte  sportiva gorjeancă a fost format din: Mădălina Bereş, Mihaela Petrică, Ioana Crăciun, Adelina Cojocariu, Irina Dorneanu, Roana Cogianu, Andreea Boghian şi Daniela Duncea. România a participat cu şapte echipaje (masculin-feminin) şi a reuşit să-şi îndeplinească obiectivele propuse, cu două medalii şi două clasări pe locurile 4-6. Competiţia s-a desfăşurat în Polonia, la Poznan, pe lacul Malta, în perioada 29-31 mai. (A.A.)

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: