Echipa de fotbal a UCB, în turneul final de la Timişoara

Echipa de fotbal a Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu s-a calificat la turneul final al Campionatului Naţional Universitar al României la Fotbal. Dacă va lua cupa, ar putea ajunge la turneul european ce se va desfăşura în Croaţia. Ar fi o mare performanţă pentru o echipă aflată în primul an de la înfiinţare.

În Campionatului Naţional Universitar al României la Fotbal au fost formate cinci serii de echipe de fotbal universitare, studenţii de la UCB fiind în seria a IV-a. Au ajuns în turneul final al campionatului după ce au terminat seria pe primul loc, surclasând echipele de fotbal ale Universităţii din Târgovişte, Universităţii din Piteşti şi Universităţii din Craiova. Calificarea a fost posibilă după rezultatul obţinut marţi, 2 iunie, la Târgu Jiu, unde studenţii gorjeni i-au învins pe cei de la Piteşti cu scorul de 3-0.

Turneul Final se va desfăşura la Timişoara în perioada 19-21 iunie, acolo unde studenţii gorjeni vor lupta pentru primul loc în campionat cu echipele de fotbal ale unor universităţi de prestigiu din ţară. „La Timişoara, la Finală, s-au mai calificat Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj, Universitatea din Sibiu, cea din Arad - „Aurel Vlaicu”. Politehnica Bucureşti cred că va fi cea de-a cincea calificată”, a declarat Ştefan Ghimişi, prorector UCB.

Echipa UCB este formată din studenţi ai universităţii. Oficial s-a constituit anul acesta. „Este prima dată când participăm la acest campionat. La Timişoara mergem să câştigăm şi sperăm să ne calificăm la europenele din Croaţia”, a declarat Ştefan Ghimişi.

Campionatului Naţional Universitar al României la Fotbal se află anul acesta la cea de-a treia ediţie.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: