CEO: Regulament nou pentru exproprieri

CE Oltenia a realizat un nou regulament în baza căruia să negocieze cu proprietarii de terenuri şi imobile. Documentul prevede modalitățile de acordare a despăgubirilor şi procedurile de dobândire a imobilelor şi terenurilor.

Spre exemplu, în situația în care imobilul afectat de lucrările miniere se extinde din punct de vedere cadastral și în afara perimetrului de licență, compania va putea achiziționa și suprafața din afara perimetrului respectiv, în limita a 50% din suprafața afectată, dar numai dacă pe suprafața respectiv nu există construcții. Totodată, valorile despăgubirilor vor fi stabilite pe baza prețurilor aprobate de Directoratul CEO, prin încheierea convenției de vânzare-cumpărare, sau în baza rapoartelor de evaluare întocmite de evaluatori autorizați.

Regulamentul stabileşte și despăgubirile de uzufruct. Noul regulament poate fi studiat pe site-ul unității, iar cei care au de făcut recomandări sau propuneri le pot transmite societății până în data de 18 septembrie.

Acestea vor fi analizate până la data de 22 septembrie, urmând ca în data de 25 septembrie, de la ora 11, noul regulament să fie dezbătut cu toate persoanele interesate într-o ședință publică ce se va desfășură la sediul Direcției Miniere a CE Oltenia.

Vizualizări: 3,262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: