Sindicalist reangajat la CEO. Mesaj pentru Boza: Să nu dea dracu’ să faci așa ceva!

Sindicatele din minerit stau pe un butoi de pulbere de când s-a dat sfară-n țară că un coleg de-al lor și-ar negocia o revenire în companie. Deși mai are câteva luni până la pensie, Constantin Crețan ar fi făcut potecă până la biroul directorului de la CEO pentru a negocia un post călduț în companie. În apărarea sa, Crețan susține că negociază „la sânge” peste patru hectare de pădure, dar și alte proprietăți care le aparțin unor rude. Nu își dorește nimic decât prețul corect, spune sindicalistul.

„Cine v-a spus? Boza sau Mitrescu?”, a fost reacția lui Constantin Crețan când a fost întrebat dacă își negociază revenirea în cadrul producătorului de energie. Oficial, liderul de sindicat susține că nu își dorește să fie reangajat, însă negociază o suprafață mare de pădure pe care o deține în Tismana și Pinoasa: „Nu este adevărat, dar voi negocia la sânge problema pădurii care îmi aparține. Plus de-asta, de-a lungul anilor, am avut trei case expropriate și voi negocia și pentru expropriații de drept din zonă. Știu să negociez pentru expropriați. De-a lungul anilor, numai niște șmecherași au profitat de exproprieri de lux. Aici s-ar încadra mulți directori, lideri de sindicat și alți gură-cască care nu au avut proprietăți”.

„Oamenii ăștia merită mai mult decât trebuie!”

În culisele negocierii, Crețan ar putea obține chiar și angajări pentru rudele pe care le reprezintă în fața lui Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia. Nici nu se sfieşte să afirme public că aceștia „merită mai mult decât trebuie”. „Am și rude care au proprietăți. Nu vor ceda terenurile decât în anumite condiții. au fost bătaia de joc a celor din Complex care le-a angajat copiii și soțiile, iar după aceea, i-a dus la Minprest și i-a disponibilizat. Oamenii ăia merită mai mult decât trebuie pentru că au fost păcăliți”, a declarat Constantin Crețan.

„Postul e pentru el!”

Colegii din sindicate nu îl cred pe cuvânt pe Constantin Crețan. Susțin că au argumente solide să creadă că sindicalistul își dorește un loc de muncă pentru el, deși mai are șase luni și ar trebui să se pensioneze. „Își negociază pentru el un post. Tot timpul, nu l-a interesat decât el. Cel puțin, de când îl știu el. El a fost în barca Răuț – Ciurel, tot Ciurel i-a angajat un copil în 2015 și a zis că pe pământ. Am verificat cu Ciobotărică. Nu s-a găsit nimic care să dovedească acest lucru. Acum iar vine la Boza și solicită angajarea lui, șase luni până când iese la pensie. Se folosește de niște rude și vecini care au pământ de dat. Vrea să se angajeze prin intermediul lor”, a afirmat Constantin Crețan.

Mitrescu: Va fi un scandal imens

În cazul în care Crețan va reveni pe statul de plată la CEO, sindicatele promit să reacționeze dur. „Ar fi circul circului dacă administrația îl angajează. Eu nu cred că va face această angajare pentru că va fi un scandal imens. El tot face presiuni acum și caută să păcălească toată conducerea să-l angajeze. Eu am aflat și i-am dat peste nas. L-am atenționat și pe Boza. I-am spus: «Domnule, să nu dea dracu’ să faci așa ceva că vă știe lumea»”, a mai declarat Mitrescu.

Vizualizări: 6,665

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: