CEO: Salarii majorate pentru câteva sute de angajați

Vești bune pentru câteva sute de angajați din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO). Salariile lor vor fi majorate. 700 de mineri și energeticieni vor primi mai mulți bani peste o lună de zile.

Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), a explicat, la Gorj TV, că 700 de angajați ai CEO vor beneficia de o majorare de salariu. „Un prim pas este făcut, în sensul de a se ridica clasa minimă de la 6B din grila noastră, care echivalează cu salariul minim pe economie, spre clasa 10, care va însemna o anumită creștere la cei cu salarii foarte mici. Probabil că salariul pentru această categorie va crește cu peste 100 de lei. Cred că în aproximativ o lună de zile vor fi stabilite aceste majorări pentru salariații cu cele mai mici clase”, a declarat Pîrvulescu.

De asemenea, până spre sfârșitul anului, și cei care primesc cele mai mici salarii din cadrul companiei ar putea primi o veste bună. „Va urma etapa a doua pentru clasele cele mai mici de la fiecare meserie, dar nu mai mult de 25% creștere pentru fiecare. Sper că prin rectificare să se poată face această creștere, pentru că este o diferență foarte mare între colegi care au aceeași meserie, și asta pentru că din 2008 nu s-au mai făcut creșteri salariale. Va permite anul viitor să mărim fondul de salarii, să mai putem face și alte corecții”, a mai declarat liderul FNME.

Vizualizări: 9,648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: