Cer 40 de milioane de euro pentru modernizarea Căii Eroilor

Administrația locală din Târgu Jiu speră să obțină finanțare anul acesta pentru modernizarea Ansamblului Monumental Calea Eroilor. 40 de milioane de euro este suma de care are nevoie pentru punerea în valoare a operelor brâncușiene, bani pe care municipalitatea vrea să îi obțină din bugetul statului.

Reprezentanții primăriei Târgu Jiu, cei care se ocupă de investiții la nivelul municipiului, spun că nu au găsit vreun program prin care să obțină finanțare din fonduri europene pentru modernizarea Căii Eroilor. "Vom face tot ceea ce ține de noi pentru a implementa acest proiect. Este avizat de Ministerul Culturii. Proiectul l-am depus spre finanțare la sfârșitul anului trecut. Valoarea estimată este de 40 de milioane de euro, intră și toată partea de devieri rețele electice, se elimină toate cablurile aeriene. Ca etapizare proiectul se face pe o perioadă de 4 ani", a declarat Raul Chiriac, șeful Serviciului Investiții din cadrul primăriei Târgu Jiu.
Proiectul privind modernizarea Ansamblului Monumental Calea Eroilor a fost realizat de arhitectul Dorin Ștefan. Primăria speră să obțină finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), de la Ministerul Dezvoltării. Datele din documentație au fost prezentate sumar în cadrul unei conferințe de presă însă proiectul integral nu este public deocamdată. Vor fi realizate două parcări subterane pe două niveluri, una dintre ele în zona străzii Alexandru Vlahuță. În zona statuii Magheru ar urma să fie realizat un pasaj subteran și o parcare pe două niveluri.

Vizualizări: 1,850

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: