Comisarii Gărzii de Mediu, cu ochii pe OMV Petrom. Motivul!

Comisarii de mediu gorjeni le-au pus gând rău celor de la OMV Petrom asta după ce spre finele anului trecut o conductă cu țiței s-a spart și a poluat o suprafață mare de teren la Țicleni. Instalațiile folosite de cel mai mare producător de petrol și gaze din România sunt învechite, spun comisarii de mediu, care vor să-i determine pe cei de la OMV Petrom să investească în echipamente noi.

 Avaria respectivă s-a produs în luna noiembrie a anului trecut. Atunci mii de litri de țiței s-au scurs pe pământ, dar și în pârâul Cioiana. Pentru că a poluat, OMV Petrom a fost amendată atunci de comisarii de mediu, chiar dacă a ecologizat zona cu promptitudine. Reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj spun că vor monitoriza siturile companiei din Gorj, astfel încât să nu se mai întâmple astfel de avarii accidentale. Vizate sunt și unitățiile CE Oltenia. "Vom desfășura controale în rândul marilor poluatori economici la nivelul județului. Termocentrale, extracția cărbunelui, dar și exploatările de petrol și gaze naturale, unde ne vom axa foarte mult pe investițiile pe care OMV trebuie să le facă în județul Gorj astfel încât numărul de cazuri de poluări accidentale să fie redus", a declarat Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Gorj au vorbit și despre avaria care a avut loc la Țicleni la instalația OMV Petrom. "A fost vorba de o poluare accidentală. S-au scurs 2000 de litri de țiței, ca urmare a unor avarii la conducte datorate coroziunii și a lipsei de investiții pentru schimbarea acestor conducte. A fost afectat și un pârâu. Agentul economic a fost sancţionat cu amendă în valoare de 25 mii RON și ne dorim ca anul acesta deficitul în privind investiţiile în domeniul mediului, la exploatările petroliere, să fie îmbunătăţit", a explicat comisarul şef al Gărzii de Mediu Gorj.

OMV Petrom a contestat în instanță sancțiunea aplicată de comisarii de mediu. Magistrații nu s-au pronunțat încă în acest dosar.

Vizualizări: 1,867

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: