Cer înghețarea salariilor în sectorul bugetar

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) susține înghețarea salariilor bgetarilor, decizie pe care ar trebui să se bazeze realizarea bugetului pe 2019. Creșterea salariilor de la stat a dus la un deziteres al românilor pentru locurile de muncă din privat, unde salariile sunt mai mici cu 50%. 

Oamenii de afaceri cred că înghețarea salariilor ar trebui aplicată măcar în primele 6 luni ale lui 2019, iar eventualele creşteri salariale să se facă în concordanţă cu evoluţiile economice reale.

”Execuţia bugetară aferentă perioadei de 10 luni din anul 2018 creează îngrijorare în mediul de afaceri, pe fondul creşterii cu cca. 25% a cheltuielilor salariale aferente sectorului bugetar. Majorarea agresivă a salariilor în administraţia centrală şi locală este una dintre cauzele majore ale creşterii atractivităţii locurilor de muncă din acest sector, în defavoarea celui privat, fenomen concretizat în încetinirea semnificativă a creşterii economice”, susține AOAR.

Asociația mai spune că lipsa investiţiilor publice determină şi o frânare a investiţiilor private, alimentând tendinţa accentuată de apelare la importuri, în defavoarea producţiei interne. (A.A.)

Vizualizări: 2,326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: