Cer să plătească taxe mai mici pentru că este frig

Taxele ar putea fi reduse pentru comercianții care își desfășoară activitatea în cele două piețe din Târgu Jiu. Solicitarea a venit chiar de la aceștia. Oamenii se plâng că marfa se strică din cauza frigului și au cerut să fie reduse taxele pentru lunile ianuarie și februarie, anul viitor. Edilul Marcel Romanescu este de acord cu cererea venită din partea comercianților, dar ca să treacă proiectul său de hotărâre trebuie votat de aleșii locali.

Un proiect de hotărâre prin care vor fi diminuate tarifele va fi supus aprobării Consiliului Local în ședința de săptămâna viitoare.

Oamenii s-au plâns în primă fază administratorului piețelor care a făcut o solicitare în numele lor către Primăria Târgu Jiu. „Comercianții (persoane juridice, producători agricoli) care își desfășoară activitatea în piețele din municipiul Târgu Jiu au depus solicitări la Primăria Târgu Jiu și la Edilitara pentru diminuarea taxelor și tarifelor pentru lunile ianuarie și februarie 2020. Aceștia reclamă faptul că, în această perioadă, nu-și pot desfășura activitatea datorită condițiilor meteo nefavorabile și a lipsei fondului de marfă, atât în sectorul agricol, cât și în celelalte sectoare. Mai mult, comercianții din sectorul agricol aduc în discuție gradul de perisabilitate ridicat al produselor comercializate și de aici, implicit, afectarea consumatorilor”, a transmis Marian Vîlculescu, administratorul piețelor din Târgu Jiu.

În plus, acesta a mai explicat că, după sărbători, scade numărul clienților din piețe. A solicitat o reducere de 20% de la data de 22 decembrie până la finalul lunii februarie 2020. Propunerea lui Vîlculescu este să beneficieze de această facilitate doar comercianții care au taxele achitate la zi, inclusiv pentru ultima lună din acest an.

Vizualizări: 1,409

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: