Cercetat de polițiști după ce a împușcat un câine fără stăpân

Un bărbat din județul Vâlcea a ajuns în atenția polițiștilor după ce a împușcat un câine fără stăpân. După ce au făcut verificări, oamenii legii i-au confiscat o armă de vânătoare și toată muniția. Cadavrul câinelui a ajuns la medicii veterinari din Vâlcea.

Vâlceanul care a ajuns în vizorul polițiștilor are 64 de ani și este din localitatea Fîrtățești, Vâlcea. Polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase s-au sesizat din oficiu după ce acesta ar fi făcut uz de armă, fără drept, asupra unui câine.

“În fapt, polițiștii au stabilit că în aceeași zi, bărbatul ar fi făcut uz de armă, fără drept, asupra unui câine fără stăpân care se afla pe proprietatea acestuia, rezultând decesul câinelui. Bărbatul a motivat că a făcut uz de armă asupra câinelui deoarece acesta, anterior, i-ar fi mâncat mai multe păsări din gospodărie. Polițiștii au efectuat un control la domiciliul bărbatului unde au verificat modul de păstrare al armamentului și muniției, fiind descoperită cantitatea de 15 kg de muniție, respectiv bile metalice, și alte componente folosite la confecționarea artizanală a cartușelor și 12 cartușe de vânătoare încărcate artizanal”, a transmis IPJ Vâlcea.

De asemenea, bărbatul a rămas fără o armă de vânătoare și toată muniția descoperită.

Polițiștii efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești, într-o cauză penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de armă fără drept, uciderea animalelor, cu intenție, fără drept și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Vizualizări: 1,782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: