Fost primar, condamnat la opt ani de închisoare

Tudor Pendiuc, fost primar al municipiului Pitești, a fost condamnat miercuri de Tribunal București la 8 ani de închisoare într-un dosar de corupție instrumentat de DNA, potrivit minutei de ședință.

Și fiica primarului, Emanuela Elena Pendiuc, a fost condamnată la 5 ani de închisoare.

Sentința poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel București.

Tudor Pendiuc a fost acuzat de procurorii DNA de luare de mită, abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, alături de fiica sa și alte 10 persoane, legat de modalitatea de achiziție a 80 de autobuze pentru municipiul Pitești.

Și daunele pe care trebuie să le plătească fostul primar, împreună cu o parte din cele 14 persoane condamnate în cauză, sunt uriașe. "​Obliga in solidar inculpatii Pendiuc Tudor, Visoiu Valentin, Văsîi Gheorghe ( in solidar si cu partea responsabila civilmente SC GIREXIM UNIVERSAL SA PITESTI) , Scarlat Constantin (in solidar si cu partea responsabila civilmente SC CNCD SA PITESTI) , Roman Robert-Aurelian, Nechita Emilian, Rotaru Manuel-Vasile, Berinde Elena si Ivan Lucia-Corina la plata catre partea civila CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI PITESTI, a sumei de 23.013.099,65 lei", se arată în minuta sentinței.

Vizualizări: 3,462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: