Ministru: Un ofițer s-a apropiat prea mult de infractori

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi, că a cerut structurilor din subordine să înceapă ”un război cu grupările infracţionale organizate”, doar în perioada 1-13 februarie fiind organizate 191 de acţiuni operative. Vela a spus că se face şi curăţenie în minister, prezentând cazul unui ofiţer de la Combaterea Criminalităţii Organizate care s-a apropiat prea mult ”de infractori pe care i-a sprijinit”.

”Nu ne limităm să facem curăţenie doar în afara instituţiei şi suntem foarte atenţi şi la personalul din Ministerul Afacerilor Interne. Un singur exemplu vreau să vă prezint.  Un ofiţer de la Combaterea Criminalităţii Organizate, despre care aveam date şi suspiciuni rezonabile că s-a apropiat mult prea mult de infractori şi nu în sensul de a-i prinde, ci pentru a-i sprijini, a fost pus la dispoziţia unităţii, i-a fost retras accesul la informaţii clasificate şi va fi sesizat parchetul competent. Aceste măsuri au fost luate pentru a elimina orice posibilitate ca acest ofiţer de poliţie să poate afecta în orice fel activităţile poliţiei. Nu vreau să mă antepronunţ pe latura penală, este atributul procurorilor şi judecătorilor să se pronunţe. Eu şi domnul chestor Vasilescu am luat măsurile administrative care se impun la acest moment. Vreau să fiu foarte clar, nu tolerez asemenea comportamente, nu accept ca cei care trebuie să acţioneze împotriva criminalităţii, să elimine infracţionalitatea, să fraternizeze cu infractorii”, a mai spus Vela.

Invocând ancheta care este în curs, ministrul de Interne nu a oferit prea multe detalii despre ofiţerul respectiv şi infracţiunile în care a fost implicat.

Vela a mai spus că ofiţerul a fost pus la dispoziţie încă din 7 februarie.

Vizualizări: 2,341

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: