Condamnat la închisoare după ce l-a amenințat pe președintele Iohannis

Costin Munteanu, deținutul închis la Penitenciarul Aiud, care l-a amenințat cu moartea pe Klaus Iohannis, a fost condamnat miercuri la un an de închisoare pentru ultraj. Decizia magistraților de la Judecătoria Aiud nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Munteanu este acum în penitenciar, ispășind o condamnare la 15 ani de închisoare pentru omor. În urma unei cereri de grațiere respinse de către Klaus Iohannis, Munteanu i-a trimis Președintelului României o scrisoare prin care îl amenința cu moartea.

"În baza art. 396 alin. 2 C. pr. pen., condamnă pe inculpatul Munteanu Costin, deţinut în Penitenciarul Aiud, la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj", se arată în minuta instanței.

"Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 1 an", sunt interdicțiile primite de condamnat.

Costin Munteanu era oricum în închisoare, unde mai avea de excutat 4600 de zile dintr-un total de 15 ani.

Vizualizări: 3,406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: