Cercetaţi după moartea poliţistului Dochian

Doi agenţi de la Rutieră, Aurel Leuştean şi Constantin Croicu, sunt urmăriţi penal de Parchetul de pe Lângă Judecătoria Târgu Jiu, după moartea poliţistului Claudiu Dochian. Cei doi sunt acuzaţi de favorizarea făptuitorului, deoarece l-au oprit pe Dochian şi i-au luat permisul, pentru viteză, dar nu i-au testat alcoolemia, deşi era evident că e băut. Câţiva kilometri distanţă, Dochian a făcut accident şi a murit. La necropsie s-a descoperit că acesta era în stare de ebrietate. IPJ Gorj nu va lua nicio măsură deoarece consideră că cei doi şi-au făcut treaba.

 În luna aprilie, ofiţerul de poliţie Claudiu Dochian a murit după ce s-a răsturnat cu maşina la Drăguţeşti, la doar câţiva kilometri de casă. Tânărul de 33 de ani fusese oprit de doi colegi de la Rutieră deoarece avea viteză. Agenţii Aurel Leuştean şi Constantin Croicu i-au suspendat permisul pentru avea viteză de 119 km/h. După ce s-a despărţit de colegii săi, poliţistul a pierdut controlul volanului. “Nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, după ce anterior a fost oprit de un echipaj de Poliţie Rutieră, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru depăşirea limitei de viteză. S-a răsturnat în afara părţii carosabile. Echipajul de la Ambulanţă a constatat decesul. S-a întocmit dosar penal în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii cauzelor care au dus la producerea accidentului”, declara atunci Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

IPJ Gorj: Poliţiştii şi-au făcut treaba

La câteva luni distanţă, cei doi agenţi care l-au oprit pe Dochian în trafic sunt urmăriţi penal. Ei sunt acuzaţi că nu i-au pus lui Dochian aparatul etilotest. La autopsie s-a descoperit că acesta avea o alcoolemie de 2,40 g/l.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, Miruna Prejbeanu, declară că cei doi agenţi nu sunt vinovaţi pentru că şi-au făcut treaba. Cei doi poliţişti şi-au făcut datoria. I-au ridicat permisul pentru depăşirea limitei de viteză. Obligaţia de a testa conducătorul auto cu aparatul etilotest nu este precizată niciunde. Îl testează doar dacă este o acţiune pe alcool sau dacă există indicii clare că acesta a consumat alcool. Nu au nicio obligaţie să-l testeze pe conducătorul auto. A fost sancţionat pentru viteză, i s-a ridicat permisul. Există un dosar în cercetare, aflat la Parchet, despre care noi nu vă putem oferi alte detalii. În ceea ce ne priveşte, nu există niciun temei pentru sancţionarea sau cercetarea celor doi poliţişti”, a spus Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Vizualizări: 2,569

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: